Šorts u kancelariju, šta će vam kravata?

Visoke temperature su pogodile Veliku Britaniju ali i druge, tako su se povele mnoge rasprave o tome šta je prigodno obući na posao ovih dana.

Svet

Izvor: B92

Petak, 03.07.2015.

13:18

Default images
Foto: Beta/AP

Milijarder Ričard Branson misli da bi poslodavci trebalo da se odreknu dres koda i da kažu svojim radnicima da nose ono u čemu se osećaju najprijatnije.

Nema smisla, smatra Branson, da se ulaže previše energije oko odevanja na poslu.

“Trebalo bi svima omogućiti da nose ono za šta misle da će im pomoćii u produktivnosti na poslu i uživanju u ostatku dana. Ako to podrazumeva šorts i prsluk, mislim da je to u redu”, kaže on i dodaje da bi izuzetak trebalo da budu aerodromi i slična mesta, gde je za posetioce važno da razlikuju osoblje i putnike.

Prema njegovim rečima, prisiljavati ljude da nose odela i kravate u bilo koje doba godine je besmisleno. Kako ističe, svi se drže neke tradicije a zparavo malo njih uživa u tome.

"Ideja da je profesionalnost povezana sa komadom tkanine koja vam visi oko vrata potpuno je smešna", smatra Branson.

Branson kaže da se uvek oblačio onako kako je želeo. Dok je bio mlađi, imao je dugu kosu, a sada nosi surferske pantalone i obične majice, jer su mu one u ovom trenutku najdraže.

"Uvek sam mislio da odeća treba ljudima da pomogne da se osećaju samouvereno i prijatno, a ne stegnuto", zaključuje Branson. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: