Veterinari tuže vlasnike stanice

Regionalne vesti - Petak 03.07.2015 - 11:23

Šest radnika Veterinarske stanice u Prokuplju odlučilo je da tuži vlasnike stanice koja je privatizovana pre šest godina.

Nezadovoljni veterinari. Foto: Ljubiša Mitić Nezadovoljni veterinari. Foto: Ljubiša Mitić

Kao razlog oni navode niz nepravilnosti u radu ove nekada državne ustanove, između ostalog jer im je kako tvrde godinama zakidano od plate koja kasni tri meseca, nije im uplaćivan radni staž, kao i socijalno i zdravstveno osiguranje, naknade za topli obrok, regres i minuli rad.

Zbog nepravilnosti u radu Veterinarske stanice i neispunjavanja kupoprodajnog ugovora, podneli su krivične prijave nadležnim institucijama, obraćali se ministarstvu, Agenciji za privatizaciju i dr.

– Tražimo da Agencija za privatizaciju preispita rad veterinarske stanice u Prokuplju i obaveze privatizacionog Ugovora. Smatramo da smo potpisivanjem ugovora o radu, kao i aneksa ugovora oštećeni zakidanjem dela zarade već skoro šest godina – kaže Dragan Kuzmanović jedan od šestorice zaposlenih, po zanimanju veterinarski tehničar.

On podseća da su o nepravilnostima vlasnika Veterinarske stanice obaveštene nadležne institucije, pre svih služba za borbu protiv privrednog kriminala jer je ova ustanova ogromne pare uzimala od države “fakturišući na ime tuberkulinizacije” goveda.


– Ni jedna krava niti tele nisu tuberkulisani. Tuberkulin koji je trebalo da se koristi na terenu nije nošen a uništavan je iz centralne apoteke i to one količine koje su bile jednake određenom evidentiranom broju grla goveda. Tako je rađeno unazad šest godina – tvrdi Kuzmanović i naglašava da tuberkunizacija košta oko 800 dinara po grlu.


Nebojša Božić, lice koje se u Agenciji za privatizaciju vodi kao vlasnik Veterinarske stanice u Prokuplju tvrdi da već dve godine nema nikakav kontakt sa tom firmom.


- Ja sam iz stanice otišao pre dve godine. Tačno je da se još uvek vodim kao formalni vlasnik u Agenciji, ali niti tamo primam platu niti me Veterinarska stanica zanima – tvrdi Božić.


Direktor Veterinarske stanice Gradimir Jovanović nije bio dostupan za komentar, jer je kako su nam rekli iz njegove kancelarije danas ranije izašao sa posla, a kontakt telefon nisu mogli da daju.

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: