02. jul  2015. 22.55  | Izvor: RTV

NS: Prijem u Gradskoj kući za studente iz Meksika

NOVI SAD -

Studenti Univerziteta „Tecnológico de Monterrey" iz Meksika koji borave u Novom Sadu u okviru Međunarodne letnje škole u organizaciji Univerziteta Privredna akademija posetili su danas Gradsku kuću.

Član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski izrazio je zadovoljstvo što Novi Sad i ovom posetom potvrđuje da je grad mladih i dobar domaćin. On je pozvao studente da posete dva važna događaja koja će se za vreme njihovog boravka odvijati u Novom Sadu - Exit festival i Sajam omladinskog turizma „ Youth fair" , kaže se u saopštenju.

gradska kuca novi sad gradonacelnik magistrat jpg

Šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović rekao je da je prijem studenata iz Meksika uvertira za jedan svečani događaj koji sledi, a to je potpisivanje Sporazuma o bratimlјenju.

"Tradicionalno dobra saradnja i prijatelјstvo Novog Sada i meksičkog grada Toluke koje datira još od 1981. godine biće formalizovani potpisivanjem Sporazuma o bratimlјenju dva grada uz obostrani interes i široku mogućnost konkretne saradnje na polјu kulture, sporta, privrede i u drugim oblastima", rekao je Petrović.

Tagovi