Blizanac optužen za ubistvo stomatologa

S. Babović

02. 07. 2015. u 13:13

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv Dejana Stankovića(67) zbog ubistva poznatog stomatologa Milutina Rokića (65), 2.marta prošle godine, saznaju “Novosti”

Близанац оптужен за убиство стоматолога
KRUŠEVAC - Više javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv Dejana Stankovića(67) zbog ubistva poznatog stomatologa Milutina Rokića (65), 2.marta prošle godine, saznaju “Novosti”. U okviru optužnice, pored krivičnog dela ubistvo, obuhvaćena je i tačka nedozvoljeno držanje i nošenje vatrenog oružja.

- Optuženi je u pritvoru od marta ove godine, ali ništa nije priznao do sada – navodi izvor “Novosti”. - Tužilaštvo ima DNK rezultate, snimke sa sigurnosnih kamera, izveštaje kombinovanih veštačenja koji ukazuju na “podudarne jakne” lica koje je snimila kamera. Motiv u ovom trenutku zna jedino optuženi.

Na rasvetljavanju ubistva popularnog zubara radilo se mesecima, sve do 27.marta kada su braća blizanci, sada već optuženi Dejan Stanković i u međuvremenu oslobođeni Vojin Stanković, završili iza rešetaka. DNK je braću, koja su u Kruševcu poznati pod nadimkom Ždrokinci, povezala sa krvavim događajem, koji se odigrao u prizemlju višespratnice u Čupićevoj ulici br.6 i to ispred pokojnikove stomatološke ordinacije “Alfa – dent R“. Daljom istragom osnovana sumnja ostala je samo na Dejanu.

Rokić je kobne večeri, oko 23 sata ubijen hicem iz vatrenog oružja. Neposrednih očevidaca upucavanja nije bilo, a zubar je uspeo da otpuzi čitavih 30 metara sve do drugog ulaza i stana dobrog prijatelja Dušana Tošovića sa kojim je bio u šetnji neposredno pre ranjavanja.

- Roditelji pokojnog Milutina koji su u tom stanu živeli od 1957. godine su venčali roditelje Ždrokinaca, a kasnije im krstili i decu – iznosi izvor “Novosti”.
Dejanu Stankoviću preti od pet od 15 godina za krivično delo ubistvo, odnosno dve do 10 godina za krivično delo nedozvoljena držanje i nošenje i vatrenog oružja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije