Palma otvorio prvi veštački vodopad u Srbiji

Prvi veštački vodopad u Srbiji  otvoren je večeras u Jagodini, za koji domaćini kažu da će biti najveća turistička atrakcija u regionu, a koji bi trebalo da uposli 200 radnika.
Prvi veštački vodopad u Srbiji  otvoren je večeras u Jagodini, za koji domaćini kažu da će biti najveća turistička atrakcija u regionu, a koji bi trebalo da uposli 200 radnika.

Veštački vodopad se nalazi u izletištu Potok, u neposrednoj blizini Akva parka, Zoološkog vrta, Muzeja voštanih figura i Vivo šoping parka.

Predsednik Skupštine grada Dragan Marković rekao je na otvaranju da je veštački vodopad prava "turistička fabrika" koja će zaposliti 200 radnika, navodeći da su ispred izletišta Potok napravljene tezge za one koji se bave starim zanatima, koji će svoju robu prodavati turistima.

Marković je podsetio da je prošle godine Jagodinu posetilo 400.000 turista i ocenio da će ih u 2015. biti oko 700.000. Prema njegovim rečima, u Jagodini postoje dve industrijske zone - jedna koja pripada Italijanima, Rusima i Nemcima, za koju se očekuje da će do kraja godine uposliti 2.500 građana, i turistička koja će uposliti oko 1.000 radnika.

Marković je rekao da Jagodina jedan od tri grada u Srbiji koji je ostvario suficit od 32 miliona evra. On je izrazio očekivanje da će od 1. do 7. septembra biti otvorena fabrika "Vibag" površine 64.000 kvadratnih metara u kojoj će uhlebljenje naći 500 mladih ljudi.

Prema njegovoj oceni, vodopad koji je večeras u Jagodini otvoren i svi turistički potencijali grada mogu da konkurišu evropskim metropolama poput Beča i Pariza.
  • 01.07.2015 19:09
    zašto nije napravio fabriku neega i zaposlio hiljadu ljudi, ove projekte fontana vodopada o ko zna čega sigurno je dobio rođak kao izvođač radova po ko zna kojoj ceni.
  • 01.07.2015 19:08
    Sta ces kad Novosadjani vole razrovane ulice, ne smeta... kad dodju izbori, bas nas briga.... ima se, moze se.

    Veci smo seljaci od Palme.
  • Nišlija

    30.06.2015 15:41
    Vojvođaner - Ajmo bre u Jagodinu!!!
    "Vaučer za letovanje i pravac Jagodina.

    Mesecima se lomatam hodajući novosadskim ulicama ili raskopanim ili punim rupa i rupčaga.Cipele sam uništio - hodam u cokulama, tako je sigurnije.

    Kolima, zasad uspešno izbegavam sve rupetine na kolovozu, postao sam neurotičan i čini mi se da naginjem ka psihozi jer me uvek iznenadi neka nenadana rupčaga ili razrovani deo kolovoza.

    A u Jagodinu bre, milina.Vodopad, akva park, zoo vrt, muzej voštanih figura i figurica,izletište i shopping park.....i palma.Pardon Palma, koji može da mi nađe adekvatnu ženu, pristojnu taštu i obezbedi komplet rodbinu.

    Odmor u pravom smislu te reči.Eh, još kad bi se potrudio da dovede i Beethovena, da mi odsvira Mesečevu sonatu na uvce, gde bi mi bio kraj."


    To što su kod vas razrovane ulice, treba da se obratite vašim sadašnjim i bivšim vlastima. Nije Palma prodavao fabrike za 2 evra kao neki.
    I on uzima procenat, ali kada ima za njega ima i za narod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja