• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić spreman da ode u Srebrenicu

Izvor Beta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio da usvajanje rezolucije o Srebrenici neće doprineti pomirenju u regionu, niti će sprečiti da se zločini dese u budućnosti.


"Predsednik apeluje da prestanu verbalni sukobi i inicijative koje još više produbljuju ožiljke porodica stradalih i onemogućavaju pomirenje u regionu", navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

Precizira se da Nikolić smatra da će usvajanje rezolucije imati negativan efekat, pošto će nezadovoljstvo porodica žrtava dodatno eskalirati.

Kako se navodi, zastrašujuća je nepravda da se Srbima uskraćuje pravo na iskazivanje poštovanja prema sopstvenim žrtvama, kao i pokušaji da se srpski narod označi kao genocidan.



"Poražavajući su pokušaji da se jedan narod označi kao genocidan. Srbi su narod koji je tokom dva svetska rata daleko više stradao od ostalih, koji je stradao i tokom sukoba u BiH. Da ne spominjemo bol naroda koji su pored srpskog bili žrtve, kao što su Jevreji, Jermeni, Romi, ako Srebrenica postane simbol genocida", navodi se u saopštenju.

Nikolić je reagovao i na izjavu predsedavajućeg predsedništva BiH Mladena Ivanića, da predsednik Srbije deli Srbe sa ove i one strane Drine, naglasivši da "ne postoji nijedan argument za takvu konstataciju".

"Predsednik Srbije poziva na jedinstvo svih relevantnih političkih činilaca da usmere svoje aktivnosti, bilo da se radi o izjavama, ili radnjama na postizanje kompromisa u interesu svih građana, pomirenja i mira u regionu. Predsednik je bio spreman da dođe u Sarajevo i sad je spreman da ode i u Srebrenicu da oda počast žrtvama strahovitog zločina", stoji u saopštenju.

Kako se navodi, Nikolić od Ivanića očekuje saradnju i razumevanje, a "navode o strogoći, ne želi da komentariše".

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

daki

pa komu rekao da ide kada vecina gradjana je protiv

Birostan

Ne idi Tomo dok Bakir i kompanija ne posete Kravicu

Слога биће пораз врагу

Зашто смо само ми спремни да одајемо почаст противница кад они нас не поштују? Пустили су злочинца Насера, а Николић је спреман као и премијер да иду у Сребреницу. Прво требају они нама да се извину за жртве и да се поклоне нашим жртвама. Е тек онда српски политичари да иду у Сребреницу, али под условом да прво обиђу српска стратишта.

special image