Vesti

1

Tadić: Priključenje Južnom koridoru od strateškog značaja

Autor: AP

Izvor: Tanjug

Tadić: Priključenje Južnom koridoru od strateškog značaja

Izvor: Foto: Beta / Emil Vas

"Tadić je tu inicijativu pokrenuo još pre nekoliko godina, a i ovom prilikom je istakao ogroman strateški značaj priključenja Srbije na ovaj gasovod, posebno u kontekstu diverzifikacije gasnih izvora", stoji u saopštenju SDS-a.

Tadić je, kako je navedeno, istakao da bi diverzifikacija Srbiji omogućila ne samo energetsku, već i spoljnopolitičku stabilnost.

"Srbija ne može zavisiti od jednog gasnog izvora, jer je to uvodi u rizik stalne energetske nestabilnosti, a samim tim i spoljnopolitičke zavisnosti od jedne zemlje. Diverzifikacijom gasnih izvora bi se postigla stabilnost u energetskom snabdevanju, ali i svojevrstan spoljnopolitički balans koji bi povećao stepen nezavisnosti spoljnopolitičkog delovanja Srbije. Osim toga, diverzifikacija gasnih izvora je strateški značajna i za proces integracije Srbije u EU", rekao je Tadić.

On je, kako se navodi u saopštenju SDS-a, sa predsednikom Azerbejdžana razgovarao o saradnji dve zemlje, političkim, ekonomskim i energetskim odnosima dve zemlje i o međunarodnoj bezbednosti.

U razgovorima je posebno istaknut značaj nastavka investicija Azerbejdžana u infrastrukturne projekte u Srbiji, navedeno je u saopstenju.

Složili su se da je za saradnju Srbije i Azerbejdžana ključno da se nastave i završe projekti saradnje u oblasti investicija koji su započeti u vreme predsedničkog mandata Borisa Tadića kada je, kako je navedeno, uspostavljen najviši nivo saradnje između dve zemlje.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Ekspert! Nema šta!

"Tadić: Priključenje Južnom koridoru od strateškog značaja..." ... - Ekspert si i za naftu! Zato si i POKLONIO RUSIMA "NIS"! Ekspertski, a BRATSKI jer - "svaki Srbin je ustvari Rus", zajedno s onim tvojim diplomatom Jeremićem...