Pas Monti dobija izvinjenje na sudu zbog klevete!

Ukoliko se sve bude odvijalo onako kako predviđa Ekrem Milić iz Sarajeva, vlasnik tornjaka Montija, uskoro bismo mogli da na sudu čujemo javno izvinjenje jednom psu zbog klevete i nanošenja duševnog bola.

Izvor: B92

Petak, 05.06.2015.

12:33

Default images
Printscreen

Ekrem Milić i Kantonalna inspekcija spore se još od 2013. godine, kada je inspektorka Saida Čapljić izrekla kaznu u iznosu od 300 KM, tvrdeći da tornjak Monti tada nije bio uredno vakcinisan i čipovan. Kako bi dokazao da je u pravu, Milić je prikupio opsežnu dokumentaciju kojom je na sudu dokazivao da je njegov pas vakcinisan, čipovan, da ima pasoš i rodovnik, pa čak i da je učestvovao na nekim izložbama!

Opštinski sud u Sarajevu doneo je nakon dve godine odluku da Milić ne mora da plati kaznu za navodno nevakcinisanje psa, pa je Milić zatražio da u zapisnik uđe i njegovo insistiranje da se inspektorka izvini njegovom Montiju zbog klevete!

"U vezi s predlogom inspektorke Kantonalne inspekcije Sarajevo, smatram da nema zanonskih osnova za izricanje novčane kazne, te tražim da se inspektorka izvini tornjaku Montiju zbog klevete i nanošenja duševne boli i psu i njegovom vlasniku", stoji u zapisniku.

"Ta inspektorka prilikom posete na našu kućnu adresu, iako je u stanu tada boravila moja kćerka, nije zatražila rodovnik i pasoš tornjaka Montija, u kojem su evidentirane sve vakcine, čak i tablete protiv parazita ili zapisnici sa izložbi na kojima je Monti učestvovao!", rekao je Milić.

On je još naglasio da ovo smatra svojim uspehom, iako izvinjenje još nije čuo. Sama činjenica da se njegova želja našla u zapisniku po Miliću je pomak u borbi za dostojanstvo kućnih ljubimaca.

"Moj Monti i dalje čeka uživo svoje izvinjenje i, uprkos tome što ga na kraju i neće dobiti, ovaj zapisnik je velika pobeda i za nauk svima koji se budu ponašali kao pomenuti. Da sam išta uradio protiv zakona, ne bih se bunio ni najmanje, ali ovako ne dam da lažu o mom Montiju."

Ostaje nam da sačekamo i vidimo da li će zaista Monti dobiti zvanično izvinjenje za duševni bol koji je doživeo zbog lažnih optužbi!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: