Otvoren renoviran Dnevni centar za penzionere

Danas je otvoren renoviran Dnevni centar u Poštanskoj ulici u okviru Udruženja penzionera Novog Sada.
Danas je otvoren renoviran Dnevni centar u Poštanskoj ulici u okviru Udruženja penzionera Novog Sada.

"Grad je osnovao i Kancelariju za starije osobe i to je vid posebne brige o najstarijima u okviru sprovođenja odgovorne socijalne politike u gradu. Pored toga, mi smo kao Grad finansirali i odlaske penzionera u banje i davali novčanu pomoć socijalno najugroženijim penzionerima, a nastavićemo da pomažemo na svim poljima. Već u okviru rebalansa budžeta za 2015. godinu izdvojićemo sredstva za renoviranje krova Udruženja penzionera, nakon čega će to udruženje imati reprezentativan objekat", rekao je gradonačelnik Vučević.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da je Grad Novi Sad primer kako se na dobar način vodi računa o penzionerima. "Usluge koje pruža Dnevni boravak, među kojima su frizerski i krojački salon, perionica veša i prostorije za druženje od velike su pomoći penzionerima koji koristeći ih ostaju u svojim stanovima gde imaju kvalitetnije uslove za život i ne moraju ići u staračke domove. Cilj ministarstva je da se te usluge prošire i budu dostupne što većem broju penzionera, a plan je i da se u drugim mestima Srbije izgrade takvi objekti", rekao je Vulin.

Dnevni centar godišnje okuplja oko 35.000 korisnika, a broj članova Udruženja je oko 17.000.

  • lana

    03.06.2015 14:01
    pa da lako se sada kititi tudjim perjem a ko je osnovao udruzenje penzionera novi sad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti