');
Najnovije vesti
Blic Kultura Vesti

TBF u Beogradu: Sve je manje čvrstog tla na koje možeš stati bez straha

Omiljeni Splićani ponovo će moći da se vide i čuju u Beogradu, ovoga puta na Mikser festivalu, 6. juna. O tome šta ima novo u životu benda, koje su im nove teme, šta im se sviđa u Beogradu i šta bi menjali u njemu, pričali smo sa Mladenom Badovincem, pevačem ovog benda.

619944_tbf-promo
619944_tbf-promo
Split u Beogradu: Momci iz grupe TBF
Split u Beogradu: Momci iz grupe TBF

Izbacili ste nedavno singl "Sa mog prozora", kakve su reakcije publike?

- U ovom trenutku singl "Sa mog prozora" je tek nekoliko dana u etru, pa su reakcije tek počele pristizati, ali ono malo fidbeka koji imamo zasad je odličan.

Koje značenje nosi naziv novog albuma "Danas, sutra"?

- Album oslikava nesigurno i nepredvidljivo vreme u kojem živimo od danas do sutra, vreme u kojem iz dana u dan je sve manje čvrstog tla na koje bi mogli sigurno ugaziti bez straha da nam se tlo ne rascepi pod nogama. Takođe, pesma koja otvara album nosi naslov "Danas, sutra" i daje snažan pečat priči koju iznosi album.

Kakav nastup publika može da očekuje na Mikser festivalu?

- Mikser House sad već doživljavamo kao svoj dnevni boravak u Beogradu i potpuno opušteno i s veseljem isčekujemo i ovaj nastup. To nipošto ne znači da ovo gostovanje uzimamo zdravo za gotovo nego dolazimo s još većim entuzijazmom u nameri da publici pružimo još bolji nastup. Na krilima smo novog albuma, atmosfera na probama je odlična i verovatno ćemo odsvirat i par novih stvari mada nam je žao što će album najverojatnije izaći par dana nakon Mikser festivala, a uvek je bolje kad se ljudi upoznaju s pesmama pre nego ih čuju uživo, al' šta je tu je.

Kada nakon koncerta napuštate Beograd , šta vam ostaje u pamćenju? Po čemu pamtite Beograd?

- Beograd pamtimo po odličnoj razmeni energije s ljudima, zajebanciji, dobrom provodu, bogatoj trpezi, po susretima s novim dragim ljudima, starim prijateljima i kolegama sa sličnim pogledima na svet.

Šta mislite da Beograd treba da promeni?

- Eh, sad... Nemoguće je da iko od nas baš kvalitetno odgovori na ovo pitanje jer niko od nas ne živi u Beogradu i nema dovoljno dobar uvid u sve aspekte življenja u njemu, ali verovatno nećemo pogrešiti ako poželimo još jednom da državna i gradska vlast počne ulagati više novca u kulturu, nauku i obrazovanje, a manje u kancelarije i vozne parkove političara. To bi bez sumnje učinilo Beograd još boljim gradom, a isto važi i za ostatak sveta.

Šta misliš da je najbolji kanal za promociju jednog benda u današnje vreme i kako ste vi osmislili promociju ovog albuma?

- Uz radio, televiziju i štampane medije sve više se oslanjamo na internet, zasad prvenstveno na Fejsbuk, Jutjub i slično. Zato da nas svi zapratite na našim stranicama na Fejsbuku.

Koju pesmu najviše vrtite na Jutjubu?

- Žive nastupe Džejmsa Brauna! "On the One", braćo i sestre!