• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Papa dobio hrvatski dres

Izvor Tanjug

Papa Franja primio je danas u Vatikanu hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović, koja je poglavara Rimokatoličke crkve pozvala da poseti Hrvatsku i poklonila mu dres nacionalnog fudbalskog tima.



Na dresu je ispisano njegovo ime i broj devet, koji tradicionalno pripada najboljim i najefikasnijim igračima, prenosi Hrvatska radiotelevizija.

Šefica najmlađe članice Evropske unije papi je poklonila i komad misnog ruha izrađenog od čipke i njegove knjige prevedene na hrvatski, dok ona u Zagreb nosi Medalju sv. Martina i apostolsko ohrabrenje pape Franje "Radost jevanđelja".

Grabar Kitarović se sastala i sa državnim sekretarom Svete Stolice, kardinalom Pjetrom Parolinom, a posetu Rimu i Vatikanu okončaće dodelom odlikovanja kardinalu Dominiku Mambertiju za višegodišnji doprinos u pristupanju Hrvatske Evropskoj uniji i promociju prijateljskih odnosa Svete Stolice i Hrvatske.

Inače, papa Franja će 6. juna posetiti Sarajevo, što će biti treći put da poglavar Rimokatoličke crkve dolazi u BiH, s obzirom na to da je papa Jovan Pavle drugi Sarajevo posetio 1997, a Banjaluku 2003. godine.

Prema ranije predstavljenom planu posete, papa bi u Sarajevu trebalo da boravi čitav dan, uz niz susreta s bosansko-hercegovačkim političarima, predstavnicima verskih zajednica koje deluju u državi, kao i sa mladima.

Centralni deo posete trebalo bi da obeleži sveta misa na otvorenom - na stadionu Koševo koji će biti prilagođen za taj događaj i očekuje se da primi 60.000 do 70.000 vernika.

U istoj funkciji biće i čitav prostor oko stadiona, pa bi, prema nekim procenama, Sarajevo tog dana moglo primiti i do 150.000 hodočasnika iz regiona i šire koji nameravaju da dođu i vide papu Franju.




Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

adrenalin

Debili a kad da nosi majke ti dres jel izmedju misa:)znaci neverujem papi poklonuli dres hahaha idiotizam i skrticarenje:0

Fenix

Papa je od kolinde dobio i odoru zlocinca stepinca.hrvati se ponose svojim zlocincima i akcijama proterivanja Srba.A nas patrijarh po americkom diktatu smenjuje "nepodobne"crkvene velikodostojnike.Sve vise dolazim do saznanja da "nasa inteligencija"zadrzala mentalitet iz turskog ropstva,da sluzenje stranim interesima je jedini cilj njihovog postojanja.Za mene je bolje nemati nikakvu "inteligenciju"nego ovu slugeranjsku.Boze ,sacuvaj svaki narod od nje pa i Srbiju.

Kristijan

Čitam ove bolesne komentare i ne vjerujem! Liječenje svi!

special image