Borko na sudu svoje partije

V. M.

27. 05. 2015. u 14:06

Vrh demokrata raspravljaće za vikend o istupima i predlogu programa potpredsednika

Борко на суду своје партије

USIJANA atmosfera u vrhu DS zbog predloga novog partijskog programa Borislava Stefanovića vrhunac će dostići u subotu na sednicama Predsedništva i Glavnog odbora u Kragujevcu, jer se očekuje da će buntovnik Borko biti na tapetu partijskih saboraca.

Kako prenose naši izvori, mnogi funkcioneri ljuti su na Stefanovića zbog njegovih "vanstranačkih" aktivnosti i o tome će se voditi žustra rasprava. Ako predlog koji je pripremio Stefanović bude odbijen, što je gotovo izvesno, to će dodatno ohladiti odnose između njega i lidera Bojana Pajtića.

Bez obzira na ove turbulencije, koje perjanice DS ne taje ni u javnim istupima, izvori "Novosti", ipak, tvrde da u dogledno vreme ne treba očekivati velike lomove u stranci:

- Stefanović je svestan da bi napuštanje stranke u ovom trenutku bilo kontraproduktivno. S druge strane i ostali članovi rukovodstva znaju da im ne ide u prilog otvoreni sukob ili isključivanje Stefanovića, pa će se i jedni i drugi truditi da sve nesuglasice, bar zasad, drže iza zatvorenih vrata.

Portparol DS Aleksandra Jerkov tvrdi da nema podela u stranci i da su neslaganja oko nekih stvari sasvim normalna:

- Jasno je da vladajućoj stranci odgovara da se piše i priča o navodnim podelama umesto o lošem životu građana. Vodićemo ozbiljnu raspravu o usvajanju novog programa. A iznošenje rasprava u javnost je pitanje ličnog stila.


MITING U SUBOTU

DEMOKRATSKA stranka i "Zajedno za Šumadiju" u subotu organizuju miting u Kragujevcu. Bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović pozvao je građane Šumadije da "pokažu celoj Srbiji šta misle o vlasti, koja nas vodi u sigurnu propast".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Stradivarijus

27.05.2015. 15:51

Podelama , sukobima , borbama za "presto" nikad kraja , definitivno na narednim izborima za DS ce cenzus biti apstraktna , misaona imenica ! Nego , nesto razmisljam vezano za Borka Sirizu , ma nije ni on toliko naivan , "kucna pomocnica" , mora biti da je jos negde ostao deo plena koji DS nije mogao na vreme da prigrabi , naravno , u "interesu gradjana" , pa ga kanda malo zasvrbeli prstici , ko zna , zvuci sasavo , a videcemo da li je korisno , i za koga ! Zaista , sunovrat , potop DS-a , steta

Velizar

28.05.2015. 08:04

Поново је у моди "бомбашки процес", признајем само "суд своје партије!"Када ће "мачка ухватити свој реп?"На западу ништа ново на истоку старе приче.Страх од нових идеја и страх од непознатог је само страх.