Od blokade, preko revanš meča, do drona

Albanska štampa posvetila je ovog jutra mnogo pažnje prvoj poseti srpskog premijera Tirani, a najčešća reč uz imena Vučića i Rame na naslovnicama je "blokada".

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

10:40

Default images

Posetu srpskog premijera Aleksandra Vučića i njegove razgovore sa albanskim kolegom Edijem Ramom pratiće prava policijska opsada Tirane i najviše mere bezbednosti, što lokalna štampa uglavnom ističe u prvi plan.

Tako je naslov koji se najviše ponavlja na kioscima od jutros "Vučićeva poseta blokira Tiranu", a istoj temi iz drugog ugla pristupa list "Tirana obzerver" sa naslovom "Mere bezbednosti iste kao kod dolaska pape Franje".
"Koha Jone" otvara svoj broj naslovom "Sleće srpski premijer, blokirana Tirana", bezbednošću se bavi i list "Sh" dok list "Šćiptarija" u naslovu postavlja pitanje "Poseta Vučića: Šta se krije iza današnjeg sastanka".

Iako se agendom posete bavi nekoliko listova, među kojima i "Standard", niko na naslovnoj strani ne otkriva šta će biti ključne teme u razgovorima dvojice premijera.

O tome šta će (verovatno) biti na stolu, možete pročitati u posebnoj vesti.
List "Šćip" u nadnaslovu govori o tome da će 1.300 policajaca brinuti o sigurnosti srpskog premijera, u podnaslovu o istorijskom aspektu posete, ali u naslovu se verovatno osvrće na Raminu posetu Beogradu - "Rama - Vučić, revanš meč".
Posetu Vučića kao priliku za osvrt na ne tako davnu prošlost iskoristila je i "Gazeta Dita", koja je uz naslov "Vučić ipak u Tirani?" objavila ilustraciju na kojoj se vide karikature Rame sa daljinskim upravljačem i Vučićem kako sleće na heliodrom držeći se za dron.

U podnaslovu se navodi da nije poznata agenta sastanka, spominje se "odustajanje od nacionalističke retorika" i postavlja pitanje kakve infrastrukturne projekte srpska delegacija "nosi u svojoj torbi". I u digitalnim medijima poseta Vučića je u fokusu, naslovi su uglavnom slični, ali se na jednom od posećenijih portala može naći i naslov "Vučić donosi poruku mira".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: