Top Eleven: Ko su najbolji fudbalski menadžeri u regionu?

Rezultati Top Eleven istraživanja ruše stereotipe o nacionalnim fudbalskim timovima. Podaci pokazaju da su u virtuelnom svetu ekipe iz regiona toliko vešte s loptom, da se mogu izjednačiti sa neprevaziđenim Brazilcima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

09:28

Default images

Istraživanje najpopularnijeg fudbalskog menadžera igrače iz Srbije karakteriše kao najofanzivnije, a u poređenju sa timovima širom sveta, samo još Španci i Bosanci imaju tako napadačku igru.

Hrvati takođe igraju ofanzivno za razliku od Slovenaca čiji je stil na terenu znatno defanzivniji. S druge strane, Hrvati se u odbrani postavljaju veoma snažno kao Englezi.

Dok statistike govore da Srbi ne insistiraju na jakom treningu i stalno menjaju taktiku, kod Hrvata je situacija obrnuta pa se po pristupu treneri mogu izjednačiti sa portugalskim menadžerima. Kada je reč o stilu igre, hrvatski timovi praktikuju miks dugih i kratkih lopti, dok srpski više biraju duge lopte što podseća na engleski fudbalski stil.

Zbog ofanzivnog pristupa, ekipe Srbije i Bosne najčešće koriste formacije sa tri napadača, dok hrvatski timovi primenjuju taktiku sa dva igrača.

Ovi podaci su dobijeni iz velike baze virtuelnih fudbalskih menadžera širom sveta u igri Top Eleven. Čak 10 miliona ljudi ovu igru igra svakog meseca, a četiri miliona svakog dana upravlja svojim fudbalskim klubom, izaziva prijatelje i ostale igrače u ligama, prijateljskim utakmicama i kup takmičenjima. Top Eleven igra je nedavno proslavila svoj peti rođendan uz preko 100 miliona registrovanih igrača.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: