Žestoki vazdušni udari na položaje IS u Palmiri

Sirijske vazduhoplovne snage intenzivno su bombardovale položaje Islamske države u i oko drevnog grada Palmire, koji je u četvrtak pao u ruke ekstremista. Državni mediji javljaju da je u udarima "poginulo više od 50 terorista".

Vazduhoplovne snage pogodile su više od 160 ciljeva Islamske države (IS), javila je agencija AFP, pozivajući se na neimenovane vojne izvore, prenosi Tanjug.

Prema tom izvoru, u napadima u predgrađima Palmire u istočnoj provinciji Homs ima i ranjenih i poginulih ekstremista, a uništeno je i oružje, kao i vozila sa mašinkama.

Sirijska državna televizija je javila da je "više od 50 terorista Islamske države" poginulo u vazdušnim napadima.

Istovremeno, sirijska Opservatorija za ljudska prava je saopštila da je najmanje četvoro civila poginulo, a na desetine ranjeno u napadima, najžešćim od kako su u četvrtak borci Islamske države zauzeli Palmiru.

Predstavnik sirijske vojske je potvrdio ove napade, dodajući da su na njihovom udaru i nalazišta prirodnog gasa u El Hailu, kao i svi putevi koji vode u Palmiru.

Pogođeno je više kvartova grada, koji se na arapskom zove Tadmor, kao što je sektor nacionalne bolnice i kvart blizu lokaliteta na kome se nalaze grčko-rimske iskopine.

Pripadnici Islamske države pogubili su najmanje 217 ljudi, uključujući civile, od kada su pre devet dana zauzeli deo sirijske provincije Homs, u kojoj se nalazi i Palmira, javila je juče sirijska nevladina organizacija.

Ta organizacija navodi da ima dokaza o tome da su ekstremisti od 16. maja ubili 67 civila, uključujući i decu, i 150 pripadnika sirijskih snaga na nekoliko mesta u provinciji Homs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво