24. maj  2015. 19.16  →  20.09 | Izvor: Beta

Remi Partizana, pobede Zvezde i Voše, Napredak u baražu

Beograd -

Fudbaleri Borca i Partizana odigrali su danas u Čačku nerešeno 3:3 u utakmici poslednjeg, 30. kola Super lige Srbije.

Partizan je još ranije obezbedio titulu šampiona, 26. u klupskoj istoriji, a sezonu je završio sa 71 bodom, dok je Borac na 13. mestu sa 33 boda.

Partizan je na današnjem meču poveo u 15. minutu, a dobru akciju crno-belih završio je Predrag Luka. Posle dobrog centaršuta sa desne strane šutirao je Nikola Ninković, njegov šut je odbranio golman Borca, ali je na odbijenu loptu natrčao Luka i sa nekoliko metara sproveo je u gol.

Deset minuta kasnije Borac je izjednačio. Ognjen Ožegović je izbio sam pred Živka Živkovića i bez većih problema poravnao rezultat. Međutim, samo minut kasnije Partizan je ponovo poveo, pošto je grešku domaćih igrača iskoristio Nenad Marinković i lobovao golmana Borca Vladimira Bajića.

Na samom početku drugog dela igre Borac je ponovo stigao do nerešenog rezultata, a strelac u 49. minutu bio je Đuro Zec na asistenciju Ožegovića.

U 56. minutu Borac je stigao do preokreta, pošto je mrežu Partizana zatresao Miljan Mutavdžić. Posle akcije Stefana Živkovića po levoj strani, usledio je centaršut, loptu je prvo zakačio Mario Maslać, da bi na nju potom natrčao Mutavdžić i poslao je u gol.

Šampion Srbije je do boda u Čačku stigao u 79. minutu. Maslać je u kaznenom prostoru oborio Nemanju Petrovića, a siguran izvođač jedanaesterca bio je Petar Grbić.

Bogićević najavio ostavku, Milinković zadovoljan

Trener fudbalera Borca Bogić Bogićević rekao je da mu je današnji meč protiv Partizana bio poslednji na klupi kluba iz Čačka.

"Bez obzira na to što je Partizan nastupio u kombinovanom sastavu pokazao je su da je s pravom šampion ove godine. Meni ostaje da se zahvalim igračima i da im čestitam na ostanku u eliti, pogotovu zato što je ovo bila moja poslednja utakmica na klupi Borca", rekao je Bogićević posle meča, prerano je mocartsport.

Trener Partizana je naveo da je njegov tim danas u Čačku odigrao "korektno prvo poluvreme", ali da je na početku drugih 45 minuta usledio pad.

"Prvo poluvreme smo odigrali dobro, kontrolisali rezultat, ali smo pali početkom drugog poluvremena, što je Borac iskoristio za preokret. Zadovoljan sam trudom igrača i rezultatom", kazao je Milinković.

Zvezda pobedila Mladost za kraj sezone

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom su završili ovu sezonu, pošto su danas u Beogradu pobedili Mladost iz Lučana sa 3:1, u 30. kolu Super lige Srbije.

Utakmica nije imala nikakvog takmičarskog značaja. Zvezda je već ranije obezbedila drugo mesto, dok Mladost nije mogla da ispadne, niti da ide u baraž.

Ovo je bila utakmica na kome se domaći teren oprostio od trenera Nenada Lalatovića, kao i fudbalera Darka Lazovića, kome je ovo bio poslednji meč za crveno-bele, pošto na kraju sezone ide u Đenovu.

Lazović je u ovoj utakmici nosio kapitensku traku oko ruke, a njemu je pre početka meča predsednik kluba Svetozar Mijailović uručio uramljen Zvezdin dres sa njegovim brojem osam, a preko video-bima je emitovan kratak film zahvalnosti.

Ova utakmica će ostati upamćena i po tome što je Zvezda prvi put u novijoj istoriji u protokolu imala samo 15 igrača, odnosno samo četvoricu na klupi za rezerve. Luka Jović je povređen, a Predrag Rajković, Marko Grujić i Vukašin Jovanović su otišli na Novi Zeland sa mladom reprezentacijom.

Rivali su zbog svega toga odigrali otvoren i relativno uzbudljiv za domaće prilike. Golove za Zvezdu postigli su Petar Orlandić u 25. i 45. minutu, kao i Saša Stojanović u 90. Strelac za Mladost o je Jevgen Pavlov u 34. minutu.

Mladost je najbolju priliku u prvom poluvremenu imala u 24. minutu, kada je Predrag Živadinović iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Zvezda je povela u 25. minutu, kada je Saša Stojanović centrirao sa leve strane, a Orlandić glavom zahvatio loptu i sa pet metara je smestio u mrežu, za radost oko 8.000 gledalaca. Samo tri minuta kasnije moglo je da bude 3:0, ali je golman Mladosti Nemanja Krznarić odlično odbranio pokušaje Miloša Bosančića i Lazovića.

Zvezda je imala još nekoliko poluprilika, ali je sledeći gol postigla Mladost, posle sjajne akcije. Lazar Jovanović je utrčao u prazan prostor i pokupio loptu posle neuspele ofsajd-zamke domaćeg tima, i dodao na drugu stranu, gde se našao Jevgen Pavlov i smestio loptu u mrežu za 2:2.

Zvezda je nastavila da ima inicijativu, koja se konačno isplatila u nadoknadi vremena. Lazović je proigrao Orlandića, koji je iz okreta zakucao loptu u mrežu Krznarića za 2:1.

Slična igra viđena je i u drugom poluvremenu: Zvezda je imala inicijativu i uglavnom napadala, a Mladost je povremeno uspevala da se probije do gola i pokušava, ali nije bilo pravih šansi.

Zvezda je u drugom delu drugog poluvremena propustila dve jako dobre prilike. Prvo je u 69. minutu Stefan Đorđević dodao loptu Lazoviću, a on sa pet-šest metara šutirao pravo u golmana.

U 78. minutu, Dušan Anđelković je pogodio stativu, a Orlandić nije uspeo sa peterca da se snađe sa odbijenom loptom.

Mladost je u 80. minutu došla do svoje velike prilike. Lazar Jovanović je posle kontranapada izbio sam pred golmana Damira Kahrimana, ali umesto da šutne pored ili preko istrčalog čuvara odbrane, on je probao da ga obiđe, ali neuspešno.

Zvezda je za preostalo vreme pokušavala da postigne još jedan gol, ali su se njeni pokušaji sveli na nekoliko izglednih prilika i neuspešnih šuteva, sve dok Stojanović u poslednjem minutu nadoknade vremena nije dao i treći gol.

Lalatoviću važna pobeda, bez pauze u trenerskoj karijeri

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović kazao je da mu je najvažnije da je ekipa pobedom završila sezonu, i najavio da neće praviti pauzu u trenerskoj karijeri.

"Utakmica je bila lepa i otvorena sa obe strane. Oba tima su igrala u kombinovanom sastavu. Pobedili smo, oprostili smo se od navijača pobedom i to mi je najvažnije. Zadržali smo drugo mesto, što je bila naša realnost ove sezone. Čestitam igračima i navijačima na pobedi", rekao je Lalatović novinarima.

"Kao što sam rekao ranije, jako dugo nisam video nikoga iz uprave. Meni je danas istekao ugovor, slobodan sam trener i mogu da idem. Mesecima nisam video nikoga iz uprave i pitanje je za njih šta nameravaju sa trenerom. Meni je najbitnije da smo se od navijača oprostili pobedom", rekao je Lalatović.

Novinare je zanimalo i da li je bilo kontakata sa drugim klubovima iz Super lige, ali trener nije bio previše raspoložen da priča o tome, već je samo naglasio da neće praviti pauzu.

"Kontaktirala su me dva kluba, ali nije sada ni vreme ni mesto da se priča o tome, pošto je sezona tek završena. Želim da se odmorim. Sigurno je jedino da neću praviti pauzu, jer imam 37 godina i nema razloga da je pravim. Trenerska karijera je tek preda mnom. Želim da nastavim da radim, da li u Super ligi ili u inostranstvu, nije bitno", rekao je Lalatović.

Trener Mladosti Nenad "Neško" Milovanović kratko je ocenio da je pobeda rivala zaslužena.

"Čestitam Zvezdi na pobedi. I mi i oni smo igrali otvoreno iako smo bili u kombinovanim timovima. Imali smo svojih šansi, dok je Zvezda svoje iskoristila i njena pobeda je realna", rekao je Milovanović.

Napredak u baražu za opstanak u Super ligi Srbije

Fudbaleri Napretka igraće u baražu za opstanak u Super ligi Srbije, pošto su danas u Kruševcu izgubili od Rada sa 2:3, u utakmici poslednjeg 30. kola.

Rad je poveo u šestom minutu golom Miloša Stanojevića, a vođstvo je duplirao Vladimir Rodić u 27. minutu. Napredak je smanjio u 33. minutu preko Ibrahima Mamame Ndiajea, a dva gola prednosti "građevinarima" doneo je Matija Ljujić u 55. minutu. Konačan rezultat postavio je Marko Paunović u 61. minutu.

Napredak je tako sezonu završio na 14. mestu na tabeli koje vodi u baraž sa trećeplasiranom ekipom iz Prve lige Srbije - Metalcem. Ti mečevi su na programu 27. i 31. maja.

Ekipa iz Kruševca ima je sezonu završila sa 31 bodom, a Rad na šestom mestu sa 43 boda.

Pre poslednjeg kola i Spartak je pokušavao da izbegne plasman u baraž, a to mu je uspelo pobedom na domaćem terenu protiv Čukaričkog.

Pobedonosni gol za domaći tim postigao je Andrej Mrkela u 24. minutu. On je posle asistencije Đorđa Ivanovića, obišao protivničkog golmana i bez problema poslao loptu u praznu mrežu.

Spartak je sezonu završio na 11. mestu na tabeli sa 34 boda, a Čukarički je treći sa 57 bodova.

Ubedljive pobede ostvarili su pred svojim navijačima Vojvodina i Jagodina. Ekipa iz Novog sada pobedila je Radnički iz Kragujevca sa 3:1, a ekipa Sime Krunića bila je bolja od OFK Beograda sa 5:3.

Novi Pazar pobedio je na svom terenu Donji Srem sa 2:0, Radnički Niš i Voždovac odigrali su bez golova.

U kvalifikacijama za Ligu šampiona igraće šampion Partizan, a u kvalifikacijama za Ligu Evropa ekipe plasirane od drugog do četvrtog mesta na tabeli - Crvena zvezda, Čukarički i Vojvodina.

Iz Super lige Srbije ispali su Radnički iz Kragujevca i Donji Srem, a iz Prve lige plasman u elitu obezbedili su Radnički iz Surdulice i Javor.

Tagovi