Vlada vaga slučaj Šešelj

S. S. Rovčanin

23. 05. 2015. u 13:03

Vlada Srbije doneće u narednim danima, posle razmatranja svih aspekata slučaja i u skladu sa zakonima, odluku o haškom optuženiku Vojislavu Šešelju

Влада вага случај Шешељ

Vojislav Šešelj

VLADA Srbije doneće u narednim danima, posle razmatranja svih aspekata slučaja i u skladu sa zakonima, odluku o haškom optuženiku Vojislavu Šešelju.

Ovo je suština iz nekoliko izjava koje su davali ministri iz Nemanjine 11, čekajući da i zvanično dobiju zahtev Žalbenog veća Tribunala u kome piše da predsednik radikala mora da se vrati u Hag, sa privremene slobode, do 26. maja.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je da će predsednik Vlade Aleksandar Vučić ovih dana građane obavestiti o novoj odluci Haškog tribunala:

- Ovo pitanje nije u mojoj nadležnosti, ali znam da su prilični pritisci na Srbiju povodom odluke Tribunala.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić kaže da je novi potez iz Tribunala "nastavak voluntarizma koji Hag demonstrira i sukoba različitih sudija u Tribunalu".

- Iako smo završili saradnju sa Hagom, moramo ponovo da se bavimo ovim temama. Problem je što imamo daleko većih problema. Sve se prelama preko leđa Srbije - rekao je Ljajić.

Ministar policije Nebojša Stefanović naglasio je da će se sve oko slučaja Šešelj raditi isključivo u skladu sa Ustavom.

NEĆU DA BEŽIM NITI DA SE PREDAM

Vojislav Šešelj nam je u subotu rekao da se oseća dobro, da je čuo za odluku da Žalbeno veće traži da se vrati u Hag, i dodao:

- Dobrovoljno se neću predati, neću ni da bežim... Osećam se odlično, stigli su mi rezultati izrasline na sinusima koju sam nedavno otklonio, i ona je benigna. Čekam analize sa još dve promene koje su mi pronađene na licu - rekao nam je Šešelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

V.Petrovic

23.05.2015. 14:32

Dali postoji u tom ustavu da se moze nepostojecoj organizaciji poput haskog tribunala suda predati gradjanin legalne drzave.

xxdet

23.05.2015. 18:19

Na zalost koliko mi je poznato, Srbija ima formalnu obavezu da saradjuje sa Tribunalom, ali u ovom slucaju se moze tumaciti da Vlada Srbije nema obavezu da postupi u skladu sa rokom koji joj je odredjen, jer nije bilo sta u formalnom smislu za pustanje potpisala ni prihvatila. Srbija verovatno ima formalnu obavezu da Seselja vrati, ali kada i kako treba da izvrsi u skladu sa interesima Srbije, a ne Tribunala. Licno, ja ga ne bih vracao do donosenja presude, ali politika nisu licne zelje.

Miki

24.05.2015. 02:28

Velika greska je sto smo i jednog gradjanina Srbije tamo isporucili - to je valjda svima jasno posle presuda Haradinaju i hrvatskim generalima - I to zna kompletna vodeca garnitura. Da ne zalazimo tek u to da Seselju sude vec skoro 15 godina. Kakvo je to sudjenje u kom optuzeni provede 15 godina u pritvoru?

novica952

25.05.2015. 08:50

Pravilniji bi bio naslov: "Američka ambasada vaga 'slučaj Šešelj' ".

Veljko

25.05.2015. 09:20

srbi ruse ginisove rekorde u izdaji u prodaji ma bre koje izrucenje ma netreba im izruciti ni svinju a ne coveka to su bestije to nisu ljudi valjda ste zakljucili koi bramerc vratio bih ga sa aerodruma nedajte voju nas je pa da je najgori.

jovan

25.05.2015. 10:24

siptari pobise policajce u kumanovu i svoje teroriste sahranjuju uz najvece pocasti a sta mi radimo i koje smo dno dotakli strasno

Ljudi!

25.05.2015. 13:12

Ko Boga vas molim!Ajmo da se oslobodimo, marioneta izdajnika, senatora koje zovemo nasim premijerima i predsednicima, nevladinih organizacija, svih politickih partija od 2001 pa naovamo koje su dobile na snazi posle poraza Srbije, Shunda sa televizije i urednika, "Strateskih partnera" koji se preuzeli sve sto vredi iz Srbije i izvlace profit iz zemlje, generala izdajnika koji su dozvolili topljenje tenkova pod direktivom zapada, Kriminalaca koji finansiraju politicare, dzabe sve bez ovoga!