Dečak koji je pao sa šestog sprata i dalje kritično

B. Puzović

22. 05. 2015. u 11:16

U najvećem stambenom naselju u Valjevu "Kolubara dva", igrajući se na terasi, petogodišnjak A. J. doživeo tešku nesreću. Mališan sa teškim povredama prevezen u Beograd

Дечак који је пао са шестог спрата и даље критично

Komšija prvi pritekao dečaku u pomoć i izvukao mu jezik da se ne uguši

PETOGODIŠNjI dečak A. J. pao je u petak sa terase na šestom spratu zgrade u kojoj živi u valjevskom naselju Kolubara dva. Mališan je sa dvadesetak metara pao na metalne rešetke ispred ulaza zgrade i posle ukazane pomoći u Urgentnom centru valjevske bolnice, sa teškim povredama hitno prevezen na lečenje u Dečju kliniku u Tiršovoj, u Beogradu.

Po svemu sudeći, bilo je dovoljno da mališan nakratko ostane sam u stanu, pa da se domogne terase i preko ograde padne ispred ulaza broj 13 u najvećem valjevskom naselju. U tom trenutku, saznajemo, njegov otac, koji radi u fabrici "Gorenje" bio je na poslu, a majka, inače medicinska sestra u Kliničkom centru Srbije, starije dete odvela je u školu.

- Kroz prozor koji je bio otvoren na kip, čuo sam jak, tup udarac, a odmah potom i usplahirene ženske povike: "dete, dete" - kaže policajac Predrag Milovanović. - Istrčao sam iz stana i video dete kako leži na boku. Prepoznao sam da je u pitanju mlađi sin našeg komšije sa šestog sprata. Komšinica iz prizemlja, koja radi u bolnici, napipala je detetu jedva primetan puls, a ja sam mu otvorio usta, izvukao jezik, kako bi dečak mogao da diše.

U taj mah, pojavila se dečakova majka. Ubrzo, stigla je hitna pomoć... U Urgentnom centru Opšte bolnice u Valjevu utvrdili su da dečak ima hematotoraks, traumu kičmenih pršljenova i leve lopatice. U stabilnom stanju odmah je prebačen u Beograd.
- Pregled skenerom pokazao je da nema naznaka da su povređeni unutrašnji organi - kaže dr Valentino Vesić, dečji hirurg. - Međutim, imao je izliv krvi u plućima, koji smo uspešno rešili, dečaka smo zbrinuli antesteziološki, stavili tubus i hitno uputili u Beograd.

HRONOLOGIJA


* 30. 6. 2014. Bojan Brković (7) poginuo u dvorištu porodične kuće u Prijevoru kod Čačka kada je na njega pala kapija teška 250 kilograma. Pokušao je sam da zatvori klizna vrata koja su sručila na njega i zgnječila ga. Iako mu je otac bio u blizini, nije uspeo da spase mališana, koji je preminuo na putu do bolnice.
* 5.9. 2014. Darko M. (4) iz sela Guberevac kod Sopota stradao je dok se igrao u dvorištu kuće, kad je na njega pao električni šporet.
* 17. 9. 2014. Na igralištu Gaj u Barajevu teško je povređen jedanaestogodišnji dečak N. M. kada je na njega pao metalni gol.
* 4. 10. 2014. U Knjaževcu u dvorištu srednje tehničke škole metalna konstrukcija gola pala je na dvanaestogodišnjeg S. S. i usmrtila ga.
* 13. 12. 2014. Pucnjem iz lovačke puške koju je otac ostavio na stolu u sobi ubijena je osmogodišnja Elena Krsmanović u Resniku. U sobi je tada bila sa mlađim bratom. Niko od ukućana na rukama nije imao barutne čestice. Ostala je nedoumica kako je puška opalila i ko je povukao obarač.
* 3. 9. 2012. Šestogodišnji A. A. pao je sa krova tržnog centra "Forum" u Nišu na terasu susednog objekta i lakše se povredio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Деки

22.05.2015. 11:47

Ааааа... ово је да се човек распадне док чита.. Надам се да је закачило неку крошњу, ауто... ужас! Зашто објављујете овакве вести?

Шумадинац са палнине

22.05.2015. 13:27

Па која су ово три манијака којима се ова вест свиђа???

Myson

08.06.2015. 15:23

Da li iko ima informaciju o trenutnom stanju dečaka? Niko se ne bavi ishodom, novinari samo teže da sablazne naciju izveštavanjem o ovakvim tragičnim događajima i da im to poveća tiraže. A zdravstveno stanje nesretnog deteta, manje interesantno.