21 odgovor na pitanja o Putinu:"Ne"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao novinarima da postoji samo jedan odgovor na listu od 21 pitanja zapadnih novinara i da taj odgovor glasi: "Ne".

Svet

Izvor: B92

Petak, 22.05.2015.

17:42

Default images
Foto: Beta/AP

Kremlj je odbacio pisanje zapadnih medija o navodnim bliskim ekonomskim vezama ruskog predsednika Vladimira Putina s biznismenom Genadijem Timčenkom i direktorom Gasproma Aleksejem Milerom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao novinarima da postoji samo jedan odgovor na listu od 21 pitanja zapadnih novinara i da taj odgovor glasi: "Ne".

"Sve te informacije nisu istinite", kazao je Peskov, komentarišući pitanja američkih i britanskih medija upućenih administraciji ruskog predsednika, preneo je TAS.

Konkretno, zapadni mediji se interesuju za finansijske odnose ruskog predsednika s biznismenom Timčenkom i izvršnim direktorom Gasproma Milerom.

"SAD tvrde da je aktivnost Timčenka u sferi energetike direktno povezana sa Putinom. Da li je to istina? Da li su Putin i Timčenko razgovarali o poslovnim i privatnim pitanjima devedesetih? Da li je Putin radeći za administraciju u Sankt Peterburgu odobrio zajam od 24 milijarde rubalja građevinskoj kompaniji 'Tventit trast'?, naveo je Peskov neka od pitanja koja su Kremlju uputili zapadni mediji.

Portparol ruskog predsednika je dodao da se ta pitanja delimično ponavljaju u istrazi jednog "uglednog američkog medija", navela je ruska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: