Pokušao da prošvercuje dron

Carinici su danas na Aerodromu "Nikola Tesla" sprečili pokušaj krijumčarenja bespilotne letelice sa pratećom opremom, saopštila je Uprava carina.
Carinici su danas na Aerodromu "Nikola Tesla" sprečili pokušaj krijumčarenja bespilotne letelice sa pratećom opremom, saopštila je Uprava carina.

Dronove sve češće zbog njihovih perfomansi koje omogućavaju odlično a rentabilno snimanje i fotografisanje terena, koriste profesionalni fotografi.

Polovnu bespilotnu letelicu "DJI Phantom" sa kamerom, pokušao je da prokrijumčari 26-godišnji državljanin Švajcarske srpskog porekla, koji je u Beograd doputovao letom iz Ciriha. On se uputio u tzv. "zeleni kontrolni prolaz", predviđen za putnike koji nemaju šta da prijave za carinsku kontrolu, ali su ga carinici ipak zaustavili kako bi detaljno pregledali prtljag. Kada su otvorili kofer i u njemu pronašli dron i kameru, za šta je inače potrebna dozvola Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, rekao je da je u Beograd došao na odmor i da nije znao da takvi predmeti treba da se prijave.

U januaru ove godine na graničnom prelazu Gradina, takođe je otkriven sličan model bespilotne letelice.

  • Letač

    22.05.2015 23:02
    Rade kako hoće tj - bahato
    A laptop, koji može da košta i 1.500 € - hladno prolazi... koji licemeri. Kad NEMA zakona koji reguliše uvoz dronova, strpaju ga filistri u oblast gde im odgovara. :(
  • Smeh!

    22.05.2015 15:50
    Tuga i neverica! Pa to kosta 350eur! Kakva bespilotna letelica! Srbijo zemljo srednjeg veka!
  • Nikolae

    22.05.2015 15:36
    Kada ce poceti da carine pisace masine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija