Najnovije vesti
Vesti Vojvodina
Zrenjanin dobija četiri kružna toka

Zrenjanin dobija četiri kružna toka

U Zrenjaninu će biti izgrađene četiri kružne raskrsnice kako bi se ubrzao saobraćaj i povećala bezbednost a predstavnici gradske vlasti danas su obišli jednu od njih u koju je investirano dvadesetak miliona dinara.

615878_zrenjanin-izgradnja-atarskog-puta-foto-slavko-surla
615878_zrenjanin-izgradnja-atarskog-puta-foto-slavko-surla

“Ovim kružnim raskrsnicama ubrzaće se saobraćaj, ali i smanjiti rizik od saobraćajnih nesreća”, izjavio je Janjić.

Direktor lokalne direkcije za izgradnju Goran Kravarušić ističe da vrednost radova iznosi oko 20 miliona dinara, “da nema nikakvih zastoja i da se završetak očekuje u narednih petnaestak dana”.

On je naveo da će nakon toga početi na raskrsnicu Makedonske ulice i Žarka Zrenjanina dodavši da “nema nikakvih problema u odvijanju saobraćaja i tokom izvođenja radova”

(Kraj) dm/bž

I u zrenjaninskoj MZ „Gradnulica“ uskoro kreće asfaltiranje, i to šest ulica u tom gradskom naselju.

– Od sredstava naftne rente za 2014. godinu biće asfaltirano šest ulica i to Resavska, Ljubice Odažić, Milete Krunića, Dimitrija Dimovića, Vladimira Cvetkova i Zorana Nićetina. Takođe, očekuje nas rekonstrukcija nekoliko trotoara, a na jesen i sadnja drvoreda i revitalizacija biciklističke staze u Ulici cara Dušana – najavljuje Siniša Vukić, predsednik Saveta MZ „Gradnulica“.

U ovoj mesnoj zajednici urađen je i atarski put u dužini od 1,2 kilometra, a u OŠ „Đura Jakšić“ odrađena je prva faza rekonstrukcije svečane sale.