Rols-rojs: Otkazi za bolje sutra

Britanska kompanija Rols-rojs najavila je da će do kraja godine ukinuti 600 radnih mesta u odseku za pomorska plovila zbog izazovnih uslova na tržištu.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.05.2015.

16:58

Default images
Foto: Freeimages.com

Radi se o smanjenju broja zaposlenih na globalnom nivou, pri čemu se oko polovina radnika nalazi u Norveškoj, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Ovo odeljenje britanske kompanije zapošljava oko 6.000 radnika u 34 zemlje sveta, a predsednik te filijale, Mikael Makinen, poručuje da efekti niskih cena nafte znače da kompanija mora nastaviti da traga za dodatnom efikasnošću.

"Buduće perspektive odseka za pomorska plovila ostaju svetle i mi smo fokusirani na očuvanje naše pozicije tehnološkog lidera. Međutim, potrebno je da danas preduzmemo mere za smanjenje troškova kako bismo sutra ostvarivali rast", izjavio je Makinen.

U novembru prošle godine, Rols-rojs je najavio da će ukinuti ukupno 2.600 radnih mesta, uglavnom u aero-odeljenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: