Tekst objavljen: 11.05.2015 10:57        


Beogradski sajam zapošljavanja i praksi 2015. održaće se u četvrtak, 14. maja, a prema najavi gradskog sekretara za privredu Tijane Maljković, biće najveći do sada jer se za učešće na manifestaciji prijavilo 87 poslodavaca. Poslodavci nude 1.718 slobodnih radnih mesta, 20 mesta za stručnu praksu i 166 mesta za beogradsku praksu, kazala je Majković za TV Pink.

Predstojeći sajam zapošljavanja najveći do sad

"Vrlo sam zadovoljna ovim odzivom poslodavaca, jer je na primer, Job fair koji je održan 2013. i 2014. godine imao znatno manje poslodavaca, odnosno 20 i 40, sa samo 700 radnih mesta", istakla je Maljković.

Prema njenim rečima, to dovoljno pokazuje da gradska vlast ima jako dobar odnos sa privrednicima i da su na Savetu za zapošljavanje dobro radili i uspostavili dobar odnos sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Privrednom komorom Beograda.

Sajam, koji će biti održan u Domu omladine Beograda od 10 do 17 časova, namenjen je svim generacijama, a Maljković je pozvala zainteresovane da dođu sa svojim radnim biografijama i razgovaraju sa predstavnicima kompanija koji će biti prisutni u Domu omladine.

"U tom kontekstu moram spomenuti i subvencije koje će Sekretarijat za privredu tokom maja javno objaviti na sajtu Grada Beograda, namenjene svim malim i srednjim preduzećima na teritoriji grada, a uz to smo se resornom ministarstvu prijavili i za sredstva za finansiranje novih 70 radnih mesta, i 90 pozicija za praksu", kazala je Maljković.

Takođe, otvaramo i nove šaltere za zapošljavanje i pomoć privrednicima, sarađujemo sa njima, uspostavili smo i Kancelariju za brze odgovore privredi, i sve što činimo usmereno je kako bi pomoglo privrednicima, a nezaposlenima omogućilo da dobiju posao, rekla je Maljković.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović istakao je da će ova institucija tokom ove godine održati 52 sajma zapošljavanja na teritoriji cele Srbije, a da je beogradski do sada najveći.

Svi poslodavci koji budu učestvovali na ovim sajmovima mogu da računaju na naše aktivne mere podrške, rekao je Martinović, istakavši veoma dobru saradnju sa Gradom Beogradom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd nacionalna služba za zapošljavanje nova radna mesta poslodavci sajam zapošljavanja sajam prakse

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana