STIŽE NOVI GAZDA: Nemački konzorcijum hoće da kupi Partizan!
Foto: Saša Pavlić

Crno-beli primamljivi bogatim investitorima

STIŽE NOVI GAZDA: Nemački konzorcijum hoće da kupi Partizan!

Fudbal -
Zainteresovani za kupovinu kluba iz Humske ulice u poslovnim su vezama sa čelnicima bundesligaša Majnca

U iščekivanju privatizacije srpskih fudbalskih klubova, konzorcijum tri nemačke kompanije stao je u red za preuzimanje vlasništva nad FK Partizan. Krajem prošle godine predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da su Nemci zainteresovani da kupe crno-bele, ne navodeći iznos koji bi oni bili spremni da plate i dokle su napredovali pregovori.AkcionariCena je i dalje dobro čuvana tajna, a ono što se može čuti od dobro obaveštenih izvora jeste da su nemački biznismeni akcionari u nekoliko evropskih klubova i da su poslovno i privatno u čvrstoj vezi s čelnicima bundesligaša Majnca.- Reč je o ozbiljnim firmama, koje ne funkcionišu kao investiocioni fond. Želja im je da postanu vlasnici Partizana i da izgrade moderan stadion na mestu starog - priča naš izvor.Čeka se zakonPrvi kontakti sa srpskim vlastima uspostavljeni su krajem avgusta prošle godine. Tada su, u nedostatku zakonske regulative, vlasti ponudile model za preuzimanje vođenja kluba dok se ne donesu odgovarajući propisi, ali njihov predlog nije prošao iz nepoznatih razloga.- Oni i dalje čekaju rasplet oko privatizacije u srpskom fudbalu, ali u poslovnom svetu mogući su preokreti. Dovoljno je da se negde u svetu pojavi zanimljiva prilika za investiranje i kapital će se tamo uputiti - objašnjava izvor Kurira.I

Problematična imovinaSTADION I DALJE NA SUDUKad bi Nemci danas ušli u prostorije kluba u Humskoj kao novi vlasnici, zatekli bi nerešeno pitanje vlasništva nad stadionom, budući da se sudski proces crno-belih i Ministarstva odbrane Vlade Srbije vodi pred sudom već duži niz godina. Takođe, bilo bi im potrebno određeno vreme da dobiju pravu sliku finansijskog stanja kluba jer nova uprava posle objavljenog izveštaja o dugu teškog 14,9 miliona evra, uprkos svim obećanjima, još nije izašla pred javnost s podatkom o visini Partizanovih potraživanja. U međuvremenu, u klub je stiglo i 3,2 miliona evra od Škuletićevog transfera u Lokomotivu.

Stadion MajncaKOFAS ARENA NOVA I LEPANemački konzorcijum je učestvovao u izgradnji Kofas arene, stadiona FK Majnc 05 koji je otvoren 2011. Kapacitet je 34.000 mesta, na Kofas areni nema previše dodatnih sadržaja kao što su tržni centar, bioskopi i slično. Moguće je održavanje koncerata i raznih seminara u velikoj konferencijskoj sali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track