0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

OBEĆANJE – LUDOM RADOVANJE: Država prevarila Zvezdu i Partizan

Objavljeno: 26.04.15 u 13:20

Od dugo najavljivaniih dvorana za trening za košarkaške klubove Crvena zvezda i Partizan gotovo sigurno neće biti ništa pošto je Vanja Udovičić, ministar u vladi Republike Srbije izjavio da se od tog projekta odustalo jer je preskup.

– Taj projekat je neostvariv i preskup za okvire u kojima se sada krećemo. Želja je da se nađe novo mesto jer košarka i dva naša najveća kluba zaslužuju to. Želja je da se prave nacionalni centri, napravljen je za gimnastiku, dobićemo za atletiku, fudbal već ima, u planu je za vaterpolo i odbojku. Takođe, renovirana je dvorana na Banjici, obezbedili smo da rukometne mlađe kategorije mogu tamo 40 godina da treniraju, a revizalitacijom Karataša svi manji sportovi imaće gde da se razvijaju, ali i da dolaze drugi i na taj način se razvija i sportski turizam u Srbiji, istakao je Udovičić, prenosi agencija Tanjug.

Sledeće godine na programu su Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a Udovičić kaže da je za početak izuzetno važno da srpski tim bude brojniji nego na prethodnim Igrama u Londonu i veruje da je realno da se osvoji sedam-osam medalja, što je dvostruko više nego 2012.

– Država prepoznaje značaj OI, moje mišljenje je da možemo do sedam-osam medalja, to je i premijer najavio i mislim da nije nerealno. Kao vaterpolista uveren sam da je došlo vreme za zlato, mislim da su momci stasali, što je i pokazalo EP u Budimpešti. Na vaterpolistima je uvek najveći pritisak, ja sam kao kapiten često govorio da to nije pošteno i sada kao ministar uradiću sve da sa ekipe skinem taj pritisak. Velika ekipa mora da zna da nosi taj teret na leđima, ali polako, prvo da se momci plasiraju u Rio, pa onda da se priča o medalji, objasnio je bivši roslavljeni vaterpolista.

Podsećamo da su gradske vlasti Beograda pre nešto više od godinu dana pompezno najavljivale izgradnju dvorane pošto je u tom trenutku bio rešen problem nad vlasništvom zemlje gde je trebalo da bude izgrađena dvorana.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter