Obeleženi Dani prevencije povreda u saobraćaju

Dani prevencije povreda u saobraćaju obeleženi su danas u organizaciji Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata, Kliničkog centra Vojvodine, Gradske organizacije Crvenog krsta, auto-škole "M&M" i Auto-sportskog kluba "Petro Maks".
Dani prevencije povreda u saobraćaju obeleženi su danas u organizaciji Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata, Kliničkog centra Vojvodine, Gradske organizacije Crvenog krsta, auto-škole "M&M" i Auto-sportskog kluba "Petro Maks".

 

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević rekao je da je svest o saobraćajnoj kulturi  u porastu, zahvaljujući stalnom angažovanju na unapređenju bezbednosti saobraćaja na svim nivoima, kao i brojnim edukativnim aktivnostima i kampanjama. "Grad Novi Sad kontinuirano podržava sve akcije koje doprinose poboljšanju bezbednosti u saobraćaju. Bezbednost saobraćaja predstavlja izuzetno kompleksan sistem u kome bitnu ulogu igra kako pojedinac, tako i društvo u celini", navodi on.

Prema rečima direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Veselina Dickova ova zdravstena ustanova sa brojnim saradnicima obeležava Dan prevencije povreda u saobraćaju i time doprinosi unapređenju svesti studenata kada je bezbednost saobraćaja u pitanju.

"Apelujem na sve studente da budu trezveni i samosvesni kad sedaju za volan, da to čine bez upotrebe alkohola i psihoaktivnih supstanci. Posebno apelujem na sve one koji voze motocikle i mopede da obavezno koriste odgovarajuću zaštitnu kacigu", rekao je Dickov.

Tokom manifestacije studenti i volonteri Crvenog krsta  učestvovali su u vežbi pružanja prve pomoći povređenima i vežbanju kardio-pulmonalne reanimacije na lutka-modelu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.