Muzika

Haslinger: "Eurosong" nije manifestacija visokog rizika

Haslinger: "Eurosong" nije manifestacija visokog rizika
Haslinger: "Eurosong" nije manifestacija visokog rizika

BEČ - Gotovo četiri nedjelje pred održavanje 60. "Pjesme Evrovizije" u Beču, austrijska policija ističe da ne postoji konkretna situacija opasnosti koje su u vezi sa ovim takmičenjem.

Iako se ne vjeruje da "Eurosong" može da bude bezbjednosno ugrožen, policija svakodnevno provjerava dvoranu u kojoj će se održati takmičenje, bečkoj "Štathale", gdje se izvode pripremni radovi.

Oko dvorane svakodnevno 300 policajaca podržava angažovano privatno obezbjeđenje, objasnio je portparol policije Roman Haslinger.

Rad policije počeo je od samog starta izvođenja radova na preuređenju "Štathale" 7. aprila.

Specijalna jedinica za otkrivanje eksploziva, uz pomoć pasa tragača, svakodnevno prolazi kroz glavnu halu, i pretražuje dostavljene materijale, koji nakon toga prolaze i skener koji je dopremljen sa bečkog aerodroma "Švehat".

Narednih dana policija će preuzeti, postepeno, i ostale hale u kojima će se odvijati manifestacije u okviru "Eurosonga".

Glavni odgovorni za bezbjednost "Eurosonga" je austrijska državna televizija (ORF) koja je domaćin ove manifestacije i koja je angažovala privatno obezbjeđenje.

Prema aktuelnim planovima, za vrijeme održavanja "Eurosnoga", dnevno će, pored privatnog obezbjeđenja, o bezbjednosti u i oko dvorane brinuti oko 300 policajaca, među kojima i pripadnici specijalne jedinice "Kobra".

Haslinger je rekao da, pored opšteg rizika uobičajenog za velike manifestacije, ne postoji pretpostavka ni nagoveštaj da bi "Eurosong" mogao biti manifestacija visokog rizika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije