Ana Ćurčin uživo, konačno sa bendom

Mlada kantautorka Ana Ćurčin će u četvrtak, 30. aprila, održati koncert na letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad (DKSG), a kao specijalna gošća, pre nje nastupiće Jelena Petošević, a.k.a. Lady Jelena, dok će muzičku podršku, pre samih svirki, pružiti kolektiv Kišobran.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2015.

21:49

Default images
Foto: YouTube Screenshot

U poslednjih nekoliko godina imali smo priliku da pogledamo mnogo Aninih koncerata, na kojima je uglavnom bilo sama, ili je eventualno imala pratnju još jedne gitare. Sada će konačno nastupiti sa celim bendom – dakle i bas, i bubanj i klavijature.

Njen bend čine Goran Antović (klavijature), Marko Cvetković (bas) i Blagoje Nedeljković i Goran Grubišić na bubnjevima. Inače, Goran Grubišić je svirao bubnjeve u subotičkom sastavu Ana Never, a poslednjih nekoliko godina svira gitaru, peva i predvodi grupu Wooden Ambulance.

Ana Ćurčin je jedna od "najboljih prestavnika amerikana scene" na Balkanu. Muzički se uglavnom kreće u žanrovima indie - rocka i američkog folka, ali i sa brojnim drugim uticajima koje na specifičan način meša, pravi autentičnu zvučnu sliku.

Aktivno svira od decembra 2012. godine, a posle uspešnih koncerata u Srbiji, zemljama u okruženju i velikog solističkog koncerta u Domu omladine Beograda u novembru 2013, usledila je evropska turneja (Austrija, Italija, Švajcarska, Rusija) sa frontmenom grupe Stray Dogg, Dušanom Strajnićem.

Ona je tokom 2014. godine imala nastup na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i u rasprodatoj zagrebačkoj Tvornici kulture, gde je bila specijalna gošća na koncertu hrvatske kantautorke sličnog senzibiliteta Lovely Quinces.

U januaru ove godine je otvorila novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda u kojem je predstavila nove pesme i najavila prvi studijski album koji je u završnoj fazi miksa i koji će pred slušaocima biti tokom proleća.

Ulaz za ceo program je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: