Tadić postao član Upravnog odbora Aleksandrijske biblioteke

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić imenovan je za člana Upravnog odbora Aleksandrijske biblioteke i u toj funkciji je učestvovao na sednicama tog odbora koje su se održavale tokom prethodna dva dana u Aleksandriji, saopšteno je danas iz te stranke.
Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić imenovan je za člana Upravnog odbora Aleksandrijske biblioteke i u toj funkciji je učestvovao na sednicama tog odbora koje su se održavale tokom prethodna dva dana u Aleksandriji, saopšteno je danas iz te stranke.

Kako je navedeno, Tadić i ostali članovi Upravnog odbora razgovarali su o budućim aktivnostima ove institucije i načinima na koji mogu da doprinesu rešavanju globalnih izazova.

Na sednici je usvojena rezolucija kojom se formira radna grupa za dizajniranje strategije koja će ponuditi predlog odgovora na globalni izazov religijskog ekstremizma. Tokom boravka u Egiptu, Tadić se sastao i sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom al-Sisijem, sa kojim je razgovarao o političkoj situaciji u toj zemlji i izazovima sa kojima se suočava.

"Uloga Egipta u arapskom i islamskom svetu je izuzetno značajna. Za svako poštovanje je način na koji je Egipat prevazišao unutrašnju konfrontaciju, koja je vodila građanskom ratu sa nesagledivim posledicama po globalnu bezbednost", istakao je Tadić.

On je dodao da je u tom kontekstu od ključnog značaja otvaranje dijaloga i konfrontacija ideja u demokratskim institucijama i institucijama kulture, poput Aleksandrijske biblioteke. "Konfrontacija ideja kroz ovakve institucije je najbolji način prevazilaženja konfrontacije ljudi i socijalnih i verskih grupa", rekao je Tadić.

On se, tokom boravka u Egiptu, između ostalih, sastao i sa bivšim predsednikom ove zemlje Adlijem Mansurom.
  • zderavko

    20.04.2015 22:53
    Zaista
    Čovek zarađuje dosta. I to legalno, za razliku od onda kad je bio predsednik.
  • radovan III

    20.04.2015 19:44
    clan biblioteke
    "Drug je sada clan bibioteeeke, jbte.
    Clan biblioteeeke, razumes...
    Stanislave, mnogo s..es, da znas..."
  • mjesto

    20.04.2015 19:05
    njega
    vam sada doradjuju sto pre tadica nijesu uspeli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija