20. april  2015. 13.51  | Izvor: RTV

Dveri: Vujović presrećan što je dobar zelenašima

BEOGRAD -

Pokret Dveri saopštio je danas da je jučerašnja izjava ministra privrede Dušana Vujovića, u kojoj se javno hvali kako MMF pohvaljuje Srbiju za odlično korišćenje sredstava koja su joj bila namenjena, nastavak skandaloznih izjava koje iznova potvrđuju da je Srbija najobičnija ekonomska kolonija MMF i Svetske banke.

"To je situacija u kojoj zelenaš hvali svog dužnika što radi sve što mu se naloži - rasprodaje sve bud zašto, zadužuje se na račun podređenih, samo da bi se tom zelenašu dodvorio i eventualno još koji put od njega pozajmio", navodi se u saopštenju Dveri.

U saopštenju se podseća da je Vujović na poziciju ministra doveden kao kadar Svetske banke, što je, kako kažu, klasični sukob interesa.

Pokret Dveri upozorava da su dugovi prema MMF u ime građana napravljeni u ambijentu političkih i ekonomskih ucena, odnosno u ambijentu političko ekonomskih uslovljavanja i pritisaka, kao i da je reč o kreditima koji su izrazito nepovoljni, koje karakterišu enormno visoke kamate, koje će građani decenijama vraćati.

"Ono što je najtragičnije je da su ovako pozajmljena sredstava od MMF korišćena i dalje se koriste za finasijsku podršku stranim firmama, za otplatu ranijih dugova, kao i za ulaganje u sektor usluga, popunu budžeta i potrošnju. Jednom rečju: dugovi kojima se Vujović na sva usta hvali su korišćeni za sve i svašta, samo ne za proizvodnju i razvoj i zato su oni protiv interesa građana Srbije", ističe se u saopštenju.

Dveri napominju da će Vujović i ostali "uništitelji srpske privrede kad tad odgovarati za ekonomski zločin" prve kategorije prema sopstvenim građanima.

Srodne vesti

Broj komentara: 1

darko  21. 04. 2015. | 21:16
Ovo je u kratkom saopstenju dveri sve receno . Svidja mi se kraj porucujemo da ce Vujovic kad tad odgovarati .Napred DVERI imate glas u buducnosti.