Čelsi zaustavio nalet Junajteda

Svetski sport - Subota 18.04.2015 - 23:20

Fudbaleri Čelsija savladali su Mančester Junajted minimalnim rezultatom, u derbiju 33. kola Premijer lige.

Foto: Beta/AP Foto: Beta/AP

Meč na Stamford Bridžu rešio je Eden Azar golom u 38. minutu posle sjajne asistencije Brazilca Oskara.

Junajted je bio za nijansu opasniji rival u Londonu, češće pretio, ali su oba golmana imala malo posla.

Čelsi je četvrtom uzastopnom pobedom povećao prednost ispred drugoplasiranog Arsenala na deset bodova, dok Junajted zaostaje 11, uz meč više.

"Crveni đavoli" su poraženi posle šest uzastopnih pobeda, pa ih u poslednjih pet kola očekuje borba sa gradskim rivalom Sitijem za mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona.

Srpski reprezentativci Nemanja Matić i Branislav Ivanović su odigrali ceo meč za Čelsi, a kapiten Srbije je dobio žuti karton u drugom poluvremenu.

U veoma izjednačenom meču na Bridžu Junajted je imao nešto više pretnji po gol Čelsija, ali su i Tibo Kurtoa i David de Hea morali tek po dva puta da intervenišu.

Junajted je najbliži golu bio u prvih 15-ak minuta, kada je kapiten tima Vejn Runi imao otvoren prostor za šut sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta završila za malo pored leve stative.

Sedam minuta pre poluvremena Oskar šalje sjajan pas na levu stranu do Azara koji beži odbrani Junajteda, te loptu šalje po zemlji pored De Hee, za pobedu.

Junajted je u nadoknadi vremena tražio penal nakon kontakta Andera Erere i Gerija Kejhila, štoper Čelsija jeste zakačio igrača gostiju po nozi, ali je bilo očigledno da je Španac inicirao kontakt.
 

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: