Policija zatekla 63 stranca bez dokumenata

Tanjug

18. 04. 2015. u 17:24

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz Smedereva danas su na više lokacija pored auto-puta, kod Kolara, zatekli 63 strana državljana bez ličnih dokumenata

Полиција затекла 63 странца без докумената

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz Smedereva danas su na više lokacija pored auto-puta, kod Kolara, zatekli 63 strana državljana bez ličnih dokumenata.

Svi su izrazili nameru da zatraže azil u Srbiji i upućeni su u centre u Banji Koviljači i Krnjači, saopštio je MUP.

Utvrđeno je da se radi o državljanima Sirije, Konga, Gane, Malija, Bangladeša, Indije, Avganistana, Pakistana, Ugande, Sijera Leone, koji su ilegalno ušli na teritoriju Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Moljac

19.04.2015. 04:57

oni su turisti u tranzitu,po medjunarodnom zakonu,nemozes pritvoriti nikoga koje u tranzitu kroz drzavu,art 14/a/procitaj pa ces znati sve gde si pogresio,

Zorica

19.04.2015. 09:23

Čitam i slušam komentare već godinama na temu izbeglica iz Afričkih zemalja.Kada su Srbi iz Hrvatske i iz Bosne odlazili u Švedsku,Austriju,Holandiju i te ih zemlje primale i pomagale,to je onda OK?!Pustite te jadne,napaćene ljude na miru!Bore se za goli život!Sram Vas bilo!To su jadnici!Dok se neko ne nađe u takvoj situaciji-ne zna šta je to.Kaže poslovica:"Sit. gladnom ne veruje."

MAKINALNI

19.04.2015. 13:56

Ljudi beze od rata, nemastine. Pruzimo ruku onoliko koliko mozemo. Sto ste bre besni na sve?!

Z P

19.04.2015. 14:58

@MAKINALNI - Usled priprema za zapocetak realizacije projekta "Beograd na vodi", dolazi do raseljavanja nehigijenskih naselja u savskom priobalju. Automatizovanim postupanjem gradske vlasti, sva lica bivaju premestena na podrucje Z.Polja. Takvim potezom, preko 30.000 stanovnika Z.Polja jeste izlozeno svakodnevnim i nesvakidasnjim postupcima novopridoslih lica. Nacin zivljenja istih, ne podrazumeva najosnovniju higijenu. O getoizaciji ovog naselja, nemi su svi mediji i drzavne strukture.

Z P

19.04.2015. 14:58

@MAKINALNI - Zloupotrebom prava koja im je omogucio zakon Srbije, a sa kojima su upoznati u neverovatnoj meri, nad novopridoslim licima se ne sprovode zakonske odredbe o kaznjavanju po pocinjenom krivicnom ili prekrsajnom delu. Usled svega navedenog (sto cini samo delic problematike koju stvaraju), obavestavam ovim putem, da je stanje u ZPu alarmantno. Mala varnica, iskra, vodice do nepozeljnih scena, kroz koje ce zitelji ZPa siroj javnosti biti prezentovani kao rasisticki i netolerantni, sto je neistina.

Z P

19.04.2015. 14:59

@MAKINALNI - Molim urednistvo vaseg lista, da spreci sotonizaciju srpskog dela zivlja u ZPu, a do kojeg ce zasigurno doci, u slucaju da niko u najskorijem periodu ne nadje za shodno izvestiti o problematici koja ovde poprima epidemioloske razmere. Ne dozvolite da se usled drskosti i ignorisanja naseg ogromnog problema od strane gradske vlasti, ovdasnja populacija razracuna sa uzrocnicima vladajuceg, sveopsteg haosa. Budite vrsni svom pozivu i verodostojno izvestite Srbiju o paklu koje prozivljava ZP. HVALA!