Subota, 18.04.2015.

16:50

Pretnja novim napadima u Danskoj

Širom danske prestonice Kopenhagena osvanuli su leci u kojima se toj nordijskoj zemlji preti novim terorističkim napadima, izvestili su lokalni mediji.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

"Uskoro će Danska biti pogođena terorističkim napadima prema kojima će ono što se desilo 14. februara izgledati kao dečija igra", piše u jednom od letaka, prenela je danska televizija TV2.

U napadima 14. februara na jedan kafić, u kome je u toku bila debata o slobodi govora, i jednu sinagogu, poginule su dve osobe, podsetila je agencija Sputnjik.

Jedan od letaka pronađen je upravo na zidu kafića gde se pre dva meseca dogodio teroristički napad, a drugi blizu spomenika u čast 55-godišnjeg filmskog režisera koji je u tom napadu ubijen.

Policija je pokrenula istragu u vezi pojavljivanja letaka.

Danska televizija izveštava da je policija dobila dojavu o lecima početkom sedmice i da brzo radi na njihovom uklanjanju.

Osumnjičeni za napade 14. februara u Kopenhagenu, Omar El-Husein, poginuo je narednog dana u sukobu s policijom.

Iako nije bio pripadnik nijedne terorističke ćelije, veruje se da je bio inspirisan terorističkim napadima u Parizu mesec dana ranije, u kojima je ubijeno 17 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

9 h

Podeli: