Читај ми!

Šešelj traži razrešenje Serža Bramerca

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj podneo je prigovor zbog zloupotrebe ovlašćenja i zatražio razrešnje glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca.

Vojislav Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da je prigovor predao službenici kancelarije Haškog tribunala u Beogradu i da očekuje da će taj sud pokrenuti disciplinski postupak protiv Bramerca, javlja Tanjug.

U prigovoru, čiji je tekst dostavljen novinarima, navodi se da Šešelj traži "da pretresno veće, zbog ometanja pravde, pokrene disciplinski postupak protiv Bramerca i njegovo razrešenje pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija kao i izuzeće u daljem postupku u predmetu dr Vojislava Šešelja".

Lider radikala je objasnio da očekuje pokretanje disciplinskog postupka protiv Bramerca, a da njegov osnovni stav ostaje: "Ja se dobrovoljno ne vraćam".

Šešelj je objasnio da je podneo prigovor protiv Bramerca, jer je "glavni tužilac dobio veliki novac od Hrvatske da bi pokušao da se umeša u njegov slučaj".

Rekao je i da je Bramerc taj novac dobio tokom boravka u Zagrebu kada je hrvatska vlast donela rezoluciju o njemu, podsetivši da su radikali na to odgovorili svojim stavom o poništenju države Hrvatske i uspostavljanju Republike Srpske Krajine.

Šešelj je dodao i da nije primio dokumenta koja je nameravala da mu uruči službenica Haškog tribunala, jer nisu bila kompletna, dodavši da će ona, ukoliko bude mogla da ih prikupi, tokom dana ponovo doći u Magistrat.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво