Četvrtak, 09.04.2015.

16:35

Kitarović ne ide na paradu u Moskvu

Hrvatsku će na obeležavanju Dana pobede 9. maja u Moskvi najverovatnije predstavljati njihov ambasador u Rusiji, javlja Hina.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Beta, AP

Pozivajući se na nezvanične izvore iz Ministarstva spoljnih i evropskih poslova, Hina ističe da predsednica Kolinda Grabar Kitarović neće putovati u Moskvu iako je dobila poziv.

Pozive na obeležavanje pobede nad fašizmom u Moskvi dobili su čelnici država učesnica antifašističke koalicije, ali je većina zapadnih zemalja najavila da će bojkotovati proslavu zbog uloge Rusije u ukrajinskoj krizi.

Proslavi na moskovskom Crvenom trgu neće prisustvovati predsednici SAD i Francuske, Barak Obama i Fransoa Oland, ni britanski premijer Dejvid Kameron, kao ni predsednik Evropske komisije Zzan-Klod Junker, dok će nemačka kancelarka Angela Merkel dan kasnije položiti venac na Spomenik neznanom vojniku u Moskvi.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je prihvaytio poziv za proslavu, saopštio je da će na "Paradi pobednika" 9. maja u Moskvi učestvovati i Vojska Srbije.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović neće prisustvovati paradi u Moskvi već će 9. maja učestvovati na centralnoj svečanosti povodom 70. godišnjice pobede nad fašizmom u Podgorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

9 h

Podeli: