Hag neće uzdrmati državu

S. S. R.

31. 03. 2015. u 16:17

Premijer i lider SNS posle sednice predsedništva stranke govorio o Šešelju i pritiscima sa zapada

Хаг неће уздрмати државу

Vučić je ogorčen postupcima Tribunala i o tome će biti reči na sednici Glavnog odbora SNS 17. aprila Foto A. Stanković

OVA vlast nikoga neće hapsiti na prepad, pa ni gospodina Šešelja. Zahtev Haškog tribunala da se vrati u Sheveningen je pokušaj rušenja Vlade, SNS i njenog rejtinga. Uprkos tome, učinićemo sve da očuvamo političku i ekonomsku stabilnost u državi.

To je u utorak, posle sednice predsedništva naprednjaka, poručio lider te stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić. On je na konferenciji za medije u štabu partije kazao da je obaveza države Srbije da vodi računa o svakom građaninu, pa i o Šešelju:

- Čekaćemo prvo da vidimo šta je Žalbeno veće zaključilo, da vidimo šta oni pre svega traže od nas. Još ništa zvanično nismo dobili. Sećate se da su ga oni spakovali i poslali nam ga. Sad ćemo da vidimo šta je to novo što traže od nas. Ispada da je samo Vulin shvatio da je cilj Haga rušenje vlade.

Premijer je istakao da će se pre donošenja bilo kakve odluke o Šešelju sačekati da se vidi kakvo je njegovo zdravstveno stanje, ali je naglasio da neće biti nikakvih spektakularnih hapšenja.

On je rekao da je Srbija konkurentna mnogim državama u regionu i na evropskom tržištu, da su mnogi mislili da reforme u našoj zemlji neće uspeti, te da zato "nisu slučajni pritisci na različite načine".

Vučić je najavio i sednicu Glavnog odbora za 17. april:

- Tada ćemo razmatrati aktuelnu političku situaciju i doneti najvažnije odluke u svetlu važnih i teških ekonomskih reformi, ali i u svetlu političkih pritisaka iz Haškog tribunala.

MILANOVIĆ: REGION ĆE BITI MIRAN ODLUKA Haškog tribunala da Šešelj mora da se vrati u Hag neće destabilizovati region, smatra premijer Hrvatske Zoran Milanović: - Hrvatsku sigurno neće destabilizovati, a Srbija će sada pokazati da li je prava demokratija, ili zaista zavisi od takvih hirova.

Inače, prema nekim procenama, Šešelj će najverovatnije biti vraćen u Hag u narednih nedelju dana. Vlada Srbije trebalo bi već danas da dobije zvaničan dokument Haškog tribunala kojim mu se ukida privremena sloboda, uz zahtev da optuženik opet zaduži ćeliju u Sheveningenu.

S obzirom na to da je Šešelj poručio da se dobrovoljno neće predati, dužnost naših vlasti, prema Zakonu o saradnji sa Haškim tribunalom, je da ga uhapse i isporuče.

Prema dosadašnjoj praksi koja se primenjivala prema haškim optuženicima, on će biti lišen slobode, Viši sud u Beogradu će proceniti da li su ispunjeni svi uslovi za izručenje, a zatim će paraf na "povratnu kartu" staviti ministar pravde Nikola Selaković. Naši policajci će ga ispratiti, a holandski dočekati u Hagu.

Zbog sumnje da je prekršio pravila pod kojima je novembra prošle godine pušten na privremenu slobodu, haške sudije odlučile su da Šešelja pozovu nazad i da se u postupku raspravlja o greškama koje je pravio. U podnesku Tribunala citiraju se njegove izjave da se neće dobrovoljno vraćati u ćeliju, kao i pretnje svedocima.

Srpska vlast ocenila je "hašku vrtešku" kao nameru da se destabilizuju zemlja i premijer Aleksandar Vučić.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić smatra da je u pitanju skandalozna i perfidna odluka:

- Ostavimo po strani Šešeljevo neodgovorno ponašanje i izjave koje ne idu u prilog ni njemu ni državi. Srbija ima pravo da kaže da odluka Haškog tribunala nije bez namere. Hag se pokazao potpuno neefikasnim, jer je Šešelj tamo proveo više godina, a proces još nije okončan.

SMANjENjE MINUSA, PA POVEĆANjE PLATA

VLADA će pokušati do kraja godine da smanji fiskalni deficit ispod 4,75 odsto BDP, da ostvari pozitivan rast privrede od jedan odsto, umesto prognoziranih minus 0,5 do minus jedan odsto, a u 2016. da ostvari pozitivan rast oko tri odsto BDP i fiskalni deficit ispod četiri odsto BDP - najavio je Vučić.

Ukoliko bi Srbija u narednih šest meseci nastavila da smanjuje deficit budžeta i da pokrene ekonomski oporavak zemlje, rekao je premijer, to bi značilo da bismo mogli ponovo da pregovaramo sa MMF o povećanju plata i penzija:

- Uveren sam da bismo uspeli da dobijemo povećanja penzija i plata u javnom sektoru. Na zdravim nogama i temeljima, ciglu po ciglu ćemo da gradimo novu Srbiju.

SVEDOČENjE I CITOSTATICI

PREDSEDNIK SRS Šešelj trebalo bi u sredu da svedoči na suđenju radikalu Nemanji Šaroviću zbog paljenja zastava NATO, EU, lažne države Kosovo i SAD.

Lekar lidera SRS Milovan Bojić rekao nam je da su kupljeni citostatici koje Šešelj ove nedelje treba da počne da prima:

- Može da dobija terapiju kod kuće uz nadzor lekara i medicinske sestre.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (164)

Ana, 19 - Beograd

31.03.2015. 16:24

Ko je to taj šešelj i zašto je po novinama kad nema ni srBsko prezime?!

Dragan

31.03.2015. 18:09

@Ana, 19 - Beograd - Kad je Vojislav Sesejl bio Srbin ti se nisi ni rodila.A da si išla u školu bar bi nešto Ana naucila. Pozrav

Sredoje

31.03.2015. 16:51

Trebalo je da pozovu i Seselja kao neutralnog posmatraca ili bar pocasnog gosta. Konacno, o njemu se radi, a uz to dobro se poznaje vecinom clanova SNS.

Živko

31.03.2015. 19:41

@Sredoje - Molim vas, nemojte tako o koalicionom partneru na lokalu i u pokrajinskoj skupštini...

beki

31.03.2015. 17:13

Pritisci na Vladu Srbije posle odluke Haškog tribunala da se lider radikala Vojislav Šešelj privremeno vrati u Hag,su ogromni.Mislim da je tu dosta lobiralai hrvatska kao clan EU.Trebala bi medjunarodna zajednica da nagradi ovu zemlju i vladu a ne samo da pritiska.

beki

31.03.2015. 17:28

Srbija je sa ovom vladom posvećena procesu evropskih integracija i ne trba vladi da bacaju vruce krompire kao sto je slucaj sa seseljem nego treba da pomognu.

555

31.03.2015. 17:34

kratak odgovor srbija ga nije ni trazila I netreba da ga vraca ako sud nezna syo da radi neka se skoluje savet seselju ostani tamo gdesi

beki

31.03.2015. 17:40

Pritisci na Vladu Srbije posle odluke Haškog tribunala da se lider radikala Vojislav Šešelj privremeno vrati u Hag,su ogromni.Mislim da je tu dosta lobiralai hrvatska kao clan EU.Trebala bi medjunarodna zajednica da nagradi ovu zemlju i vladu a ne samo da pritiska.

beki

31.03.2015. 17:41

Srbija je sa ovom vladom posvećena procesu evropskih integracija i ne trba vladi da bacaju vruce krompire kao sto je slucaj sa seseljem nego treba da pomognu.

Đura Zmaj

31.03.2015. 17:54

A kakva se "žurka" odvija u Narodnoj skupšitini - šta će NATO tu, zar nema drugog kongresnog prostora u Prestonici..?

Mali grad

31.03.2015. 17:59

Sve vazne odluke uvek donosi predsednistvo stranke. To je odgovorno ponasanje onih koji vode nasu drzavu.

Jana

31.03.2015. 18:00

Hag pokusava da vrsi pritisak nad nama pomocu Seselja, ali on je u ovoj zemlji niko i nista, obican gradjanin kao i svi mi, koji zeli da se malo poigrava sa svima nama

Dex

31.03.2015. 18:08

Sednice su neophodne, jer se na njima donose odluke koje su bitne za buducnost rukovodjenja zemljom. Sto se saradnje sa Hagom ttice, zavisice puno od buducih razgovora premijera sa ljudima iz Haga.

Živko

31.03.2015. 19:43

@Nikolo - Svako ko je krivac će biti kažnjen prema zakonu. Nije na tebi, nije na meni da tražim krivce!

Lejla

31.03.2015. 18:17

Seselj dobija glavne uloge u komedijama, da mu je zdravstveno stanje ugrozeno bio bi hospitalizovan a ne bi paradirao gde stigne i pokusavao da nacini destabilizaciju Vlade Srbije, sto je opet komicno. Bice samo "putuj igumane"

GRU

31.03.2015. 19:06

@Lejla - @Lejla, kako te nije sramota komentarisat zdravstveno stanje obolelog od kancera, ne dao Bog nikom da tako "paradira"!

Strumfeta

31.03.2015. 18:30

Ovo sa Haskim tribunalom polako prerasta u farsu....Nikada nisam prihvatala ovaj sud kao validan i pravedan, a sada jos manje... Svojim postupcima samo su degradirali sebe kao instituciju. Sve mi ovo lici na onu dobru staru "Zavadi pa vladaj"

Jellena

31.03.2015. 18:31

Svakodnevno se pred drzavu i vladu a samim tim i najjacu politicku opciju ne stavi neki tezak zadatak ili iskusenje. Sasvim je razumljivo da moraju redovno da se konsoliduju i dogovaraju oko svih aktuelnosti!

lela

31.03.2015. 18:32

Moraju ljudi da stanu i razmisle,da vide cime ce nas EU sada tresnuti.Realno, Seselja koriste ali nije do kraja jasno za sta. Nehumano, covek je bolestan.

Zorica

31.03.2015. 18:35

EU ima neki plan koji na ovaj nacin sprovodi preko Haga!E, sad problem je sto mislim da im nikad i nista nece biti dovoljno dobro od nas.

Dizni

31.03.2015. 18:35

Pitanje nase saradnje sa Hagom se nikada nije ni postavljalo. Pitanje je samo sta je sustina ove price oko lidera radikala. Inace, sednice su neophodne, jer se na njima odlucuje o buducim potezima vrha rukovodstva.

rasa

31.03.2015. 18:35

Vruc kesten bacen Srbiji u ruke ni krivoj ni duznoj ,ali Srbija ce se izboriti sa tim.

radenko

31.03.2015. 18:37

Sto se saradnje sa Hagom tice, zavisice puno od buducih razgovora sa Hagom koji je ovo sve i zamutio.

Petar

31.03.2015. 18:37

Ovo je necuveno sta sa Seseljem rade, oni ne znaju kako da obrazloze cinjenicu da 12 godina nisu uspeli nista da urade, sem sto su utamnicili coveka,Bilo kako bilo, negde nas ceka neka packa iza coska.

Igor

31.03.2015. 18:43

Srbija je pravna država. Treba raditi po zakonu i u skladu sa internim procedurama MUP-a, kaka je u pitanju ekstradikcija fizičkih lica u stranu zemlju. Moramo sačuvati dostojanstvo i poštovati svakog čoveka u Srbiji.

Vladan

31.03.2015. 18:44

Najbitnije je to sto je premijer naglasio da nece dozvoliti nikome da ponizava Srbiju, pa makar to bio i Haski trubunal. Nadam se da ce Hag ipak preispitati svoju odluku i da ce se izbeci skandalozna odluka.

šica

31.03.2015. 18:46

Hag je pustio Šešelja a da on pre toga nije prihvatio uslove za puštanja, i zbog toga je sada nelogično da se traži njegovo ponovno isporučenje Hagu, ali u pitanju je igra Zapada, čiji je cilj da se nateraju srpske vlasti da igraju kako Zapad svira, kao što je to radjeno u vreme kada je DS vladao Srbijom.

Obilic

31.03.2015. 18:46

Ovo je jos jedna potvrda Vucicevog autoriteta. Srbija nije vise zemlja sa kojom ce se neko igrati kad mu to padne napamet.

gradjanka

31.03.2015. 19:23

@Gaga - zalosno je da sta god da premijer odluci bit ce onih koji ce ga osuditi..iskreno ubedjena sam da ce uraditi ono sto je najbolje za nasu zemlju...pa makar i na licnu stetu

era

31.03.2015. 18:58

Vlada nista ne prepusta slucaju o svim pitaanjima se otvoreno razgovara najbolji pokazatelj za to je situacija oko Seselja i pored pokusaja destabilizacije zemlje

Dusanka

31.03.2015. 18:59

Nasi partneri sa Zapada moraju da shvate da je proslo vreme kada je Srbija bila ucenjivana i ponizavana na svakom koraku. Sada imamo ozbiljnu vladu, sa ozbiljnim premijerom, koji svakog dana uticu na to da se pozicija Srbije na medjunarodnom planu bitno popravlja.

Ratko,Banjaluka-SRS

31.03.2015. 19:01

Hvala Bogu da i Vucic jednom nesto pametno kaze.Valjda vidi da od EU i amerike nema nikakve koristi,osim ucenjivanja.Gospodina Seselja neka cuva ko oko u glavi,jer je Seselj bio njegov ucitelj.Bez Toga znanja sto ga je Seselj naucio nebi nikad bio gde je sad.I ni jednoga Srbina netreba vise slati u Hag,jer i ovako nas je malo.ZIVIO SESELJ!

Hana137h

31.03.2015. 19:22

@mika - ma ni Hag ni Seselj niko nece zaustavi nasu zemlju da se oporaviti i bude uspesna i profitna

Dixi

31.03.2015. 19:06

Mislim da ce to pitanje biti uskoro reseno. Postoje prioriteti u rukovodjenju zemljom. Oni se inace i definisu na sednicama predsednistva.

MLADI KOSANOVIC

31.03.2015. 19:08

Naravno da ima potrebe da se Predseednistvo ovako velike stranka sastaje cesce, kako bi doneli sto kvalitetnije predloge i odluke. Koliko vidim da ima onih koji sastanak zele da obezvrede i da bace akcenat kako se Predsednistvo sastalo radi Mitinga sto stvarno ne odgovara istina. Aleksandar Vucuc je jasno rekao da se Miting u Novom Sadu samo odlaze, jer ne zeli da se u zemlji pravi haos.

G Paunovic

31.03.2015. 19:09

Moramo biti mudri i smirivati tenzije. Nije vreme za bubnjeve i talanbase. Šešelj ima kao i svaki čovek svoje dostojanstvo, da povratak u Hag mora proći u miru, jer je to najbolje za Srbiju.

trn

31.03.2015. 19:11

Jasno je kao dan da se želi izazvati politička destabilizacija Srbije kako bi se zaustavilo sprovođenje reformi.

trn

31.03.2015. 20:36

@trn - Državu je uništila žuta vlast koja je sprovela pljačkašku privatizaciju posle kojeg su stotine i stotine hiljada radnika ostali bez posla, a njihove porodice dovedene ispod minimuma egzistencije.

goku

31.03.2015. 19:14

Srbija ne sme upasti u zamku belosvetskih hoštaplera koji žele da izazovu nemire. Kada su puštali Šešelja iz Haga nisu pitali našu državu za mišljenje niti su tražili garancije. Sada neka sami kusaju ono što su zakuvali.

Danny`s

31.03.2015. 19:14

Naravno da niko nece biti hapsen na prepad,jer to bi nas izjednacilo sa Seseljem i njemu slicnima.Postoje procedure koje treba postovati.Ovo je svakako strateski vazna odluka za Srbiju i treba pametno povlaciti poteze

fica

31.03.2015. 19:20

Neka se nosi i tribunal sa svojim mešetarenjem! Uvalili su nam prolupalog Šešelja da pravi cirkus a kada su videli da on to ne može, donose odluku o njegovom vraćanju. SRS i sam Šešelj imaju najveću podršku od tribunala.

joki

31.03.2015. 19:33

Srbiju niko nece ucenjivati, a vrlo dobro znamo svi da smo mi svoju obavezu prema Hagu davno ispunili. Sve ostalo je ucena i podsmevanje.

Stefan

01.04.2015. 12:52

@joki - To sto Vi nazivate "obavezom" u prevodu se naziva - izdaja....Da su toliko veliki i jaki nasi polticari, sami bi sudili nasim generalima.( ako u opste moze da se sudi nekome koje stitio svoj narod) Ali oni su jaki samo na recima, zato smo i doziveli sramotu koja se zove - Hag.

Pioneer

31.03.2015. 19:34

Vucic jos jednom pokazuje svoju velicinu i profesionalizam. Svaka mu cast. Pravi politicar i diplomata. Postalo je previse providno to sto Hag pokusava da destabilizuje Srbiju ovako niskim i prljavim potezima. Misle da cce nakon ovi gluposti neko da ih gleda kao ozbiljnu ustanovu?

Ceca

31.03.2015. 19:38

Ukoliko je izbor isporucenje lidera radikala ili sankcije nasoj zemlji, mislim da se tu nijedna vlast ne bi puno razmisljala, jer svaka vlast sa sobom nosi teret odgovornosti. Ipak ovo destabilizuje politiku vlasti.

Winetuo

31.03.2015. 19:39

Pozdravljam odluku premijera , pravi dokaz da ova vlada brine prvenstveno o bezbednosti svojih građana bez obzira na političku i bil koju drugu pripadnost.

Jovan

31.03.2015. 19:48

Tako je i najpravednije. Ne treba nasedati na njihove provokacije i praviti cirkus od naše države.

sasko

31.03.2015. 19:49

Dusmani kao i uvek misle da ce odmah krenuti neka jurnjava za cika Vojom,hapsenja spektakularna,protesti,demonstracije,pa brze bolje vladu optuziti za sve..Neeeee...Crknite dusmani,necete destabilizovati Srbiju na celu sa ovom vladom....

kikac

31.03.2015. 19:52

Naravno da nece biti nasilnog hapsenja, pa nije ova vlada siledzijska kao neke predhodne koje su isporucivale svoje gradjane na milost i nemilost Haskog tribunala.

Bato

31.03.2015. 19:56

Premijer Vucic ce uciniti sve da ceo slucaj vezan za Seselja prodje u miru,pokusace da pronadje najbolje resenje.

Bojan

31.03.2015. 19:57

Dostojanstven, kao i mnogo puta, premijer deluje umirujuće na sve nas. Odmerena reakcija, sa velikom dozom humanosti je ono što je potrebno Srbiji u ovom trenutku.

Miloe

31.03.2015. 20:28

@Bojan - Možda na tebe deluje umirujuće jer nisi gladan,ali mi ostali kada ga vidimo sasvim deprimirajuće.

banija

31.03.2015. 19:59

Hag je pustio Šešelja a da on pre toga nije prihvatio uslove za puštanja, i zbog toga je sada nelogično da se traži njegovo ponovno isporučenje Hagu, ali u pitanju je igra Zapada, čiji je cilj da se nateraju srpske vlasti da igraju kako Zapad svira, kao što je to radjeno u vreme kada je DS vladao Srbijom.

viganj

31.03.2015. 20:48

@banija - @banija... slatko sam se nasmejao... pa svi oni od 2000. igraju kako zapad svira... SVI... nismo više suverena država... još da prodamo eps i telekom.. i zapečatili smo...

Jovan

31.03.2015. 20:01

Šešelj jeste delikatna tema za predsedništvo stranke, nenadano je izbila u prvi plan. Vučić nikad ne donosi velike, važne odluke, a da se pre toga ne konsultuje za saradnicima u stranci. Iako je Vulin predvideo šta će se desiti, ipak nas je sve odluka Haga iznenadila, čini se i samog Šešelja.

Piper

31.03.2015. 20:01

Sto se neko ne zapita koliko je vremena bio Seselj u Hagu i zbog cega?! Vidite li da se sprdaju sa nama!?

djordjo

31.03.2015. 20:19

Dobre vesti su svakako bitne nama običnim građanima. Dobro je da imamo nekog ko se za nas i naš interes zalaže. Povećanje plata i penzija bi nam svima svakako mnogo pomoglo. Moja podrška, nadam se da će se ovo brzo razrešiti.

Ugalj, struja i pleh

31.03.2015. 20:35

Bas ozbiljnu privredu imamo, zar ne? Na nivou sa pocetka 20.veka...fale cvarci... uzas...

Biljana

31.03.2015. 20:37

Premijer zna sta ce uraditi i svaka mu cast, Seselj je sam za sebe kriv, kako je dosao odmah je krenuo sa napadima i pljuvanjem ove vlasti... Trebamo jos malo da budemo strpljivi i verujem da ce nam biti bolje i da ce plate i penzije biti dovedene u normalu...

Branko Bandić

31.03.2015. 21:33

@branka - branko: Zapad ne miruje niti odustaje. Njihov glavni cilj je da Srbija prizna nezavisnost Kosovai i zato ne bira sredstva.

galeb bijeli

31.03.2015. 20:45

Ovo je jedna u nizu izjava koje srpski premijer daje sa ciljem da hapšenjem svoga mentora-Šešelja, i njegovom isporukom Hagu, umanji političku štetu. I to je sva mudrost!

Dixi

31.03.2015. 20:48

Problemi Haga su postali delimicno nasi ali je vlast odgovorna i odgovorna. Ocekujem uspesno resenje.

Bata

31.03.2015. 20:52

Почех да читам ове коментаре, па сам се врло брзо уморио од превелике количине једноумља које из њих извире. Једино могу да закључим да је невероватно колико су људи јефтини и кварљиви. Па ово је горе од проституције.

DragoslavDvorscanin

31.03.2015. 20:54

Vucic je jos jednom danas pokazao da na njega niko i nista ne moze da vrsi pritisak i da ce on samo donositi odluke koje su iskljucivo u interesu Srbije i njenih gradjana. Oni koji su mislili da mu ovim obore rejting samo su napravili kontra efekat jer je on danasnjim izjavama jos vise ojacao podrsku naroda svome radu.

repus

31.03.2015. 21:09

@DragoslavDvorscanin - да ли ових дана цветање џенерика и кајсија утиче на лош рејтинг владе и прети да јој угрози владање и постизање резултата

Ma...Vucic je faca

31.03.2015. 21:33

@DragoslavDvorscanin - Sve je ovo farsa za narod, Devenport mu napise dnevnu zaposvest, on samo vice RAZUMEM. Ako narede, isporucice nas sve na zeljenu adresu, zbog puta koji nema alternativu.

Nebojša J

31.03.2015. 20:59

Sada nam treba razum a ne emocije. Srbija ne smo ništa da uradi što bi ugrozilo njen evropski put.

Dizni

31.03.2015. 21:02

Lider radikala je odgovoran za situaciju u koju je ali je svojim ponasanjem doveo i vlast u nezavidnu poziciju, sto me ne bi cudilo da mu je i bila namera. Premijer je mudar covek i verujem da ce se iz ove situaciju nasa zemlja izvuci sa minimalnom stetom. Reforme su ono sto je glavna odlika ove vlasti.

1982

31.03.2015. 21:05

Neki su se možda nadali i priželjkivali hapšenje Šešelja na prepad,jurnjavu i poteru po ulicama,haos,ali to se neće desiti.

Ceca

31.03.2015. 21:21

Najvaznije u ovom trenutku je da vlast ostane na reformskom kursu i da ne dozvoli bilo kom problemu da nas vrati unazad.

daja

31.03.2015. 21:31

Ova situacija je vrlo delikatna i o njoj se mora dobro razmisliti. Dobro je što premijer trezveno i razumno razmišlja.

Dragan Jove Torbica

31.03.2015. 21:53

@joka - Mogli su odavno da su hteli, cilj je da se uzdrma Vučić, briga njih za Šešelja.

marko

31.03.2015. 21:38

Seselj je navodno pusten je da bi se lecio a to je ono cemu se najmanje posvetio od kada je dosao.....u startu je igra bila jasna....

Zajden

31.03.2015. 21:42

Premijer je ovom izjavom pokazao da Srbija ima dostojanstvo i da je duznost drzave da brine o svim svojim gradjanima!

kinder jaje

31.03.2015. 21:42

Imamo mudrod, odgovornog i pametnog premijera, koji će dobro sagledati svu situaciju oko Šešlaj i doneti sa sojim timom ipravne odluke šta i kako dalje.

mladen

01.04.2015. 10:36

@kinder jaje - Premijer kaže da niko neće uzdrmati ekonomsku stabilnost Srbije. Ja pitam kako bi izgledalo da smo ekonomski nestabilni ?

vojislav buba

31.03.2015. 21:50

Zapad ne zeli jaku i stabilnu vlast vec osamnaest partija u koaliciji pa da se pojedu izmedju sebe.

Dex

31.03.2015. 21:54

Velike ljude krasi osobina da u teskim situacijama donosi hrabre odluke. Do sada je premijer vukao mudre poteze.

Tikov

31.03.2015. 22:12

sudi se Nemanji Sarovicu zbog paljenje zastave ekonomskog saveza EU, vojnom savezu koji je ubio decu i odgovoran za stotinu hiljade zrtve ne samo u Srbiji, teroristicke NATOtvorevine usred Srbiji i SAD koje gore sirom sveta?

Miloje

31.03.2015. 22:14

G.Vojislava Seselja,republika Srbija ne treba da isporuci u Hag.Svima nama je jasno zasto.Dosta nam je ucena i saginjanja glave.Budimo ljudi.Setimo se kako su se nasi cestiti preci poneli prema ultimatumu Austrougarske 1914.god.Nisu dali austougarskim istraziteljima da udu u Srbiju i hapse njene gradane.Vratimo se na put dostojanstva i morala.

Fragile

31.03.2015. 22:14

U celoj ovoj situaciji Tribunal je ovim sam sebi naneo najvecu stetu. Mislim da sada gubi one poslednje tragove legitimiteta.

perun

31.03.2015. 22:30

Nadam se da će Vojislav Šešelj imati dovoljno razuma , kao i da će se dobrovojno vratiti u Hag, kako ne bi stvarao velike probleme svom narodu

Dragisa

01.04.2015. 01:37

@perun - mozda bi ga ti trebao zameniti ako si humanitarac svoga naroda,mozda nisi nista bolji od njega,ostavi bolesnog coveka na miru,i ne raduj se,mozda tebe doceka isto

Nadam se

01.04.2015. 07:13

@perun - da ce ova vlast dati ostavku, kako ne bi stvarali velike probleme svom narodu.

filip

01.04.2015. 08:23

@perun - Marionetska vlada niukom slucaju nista pozitivno ne moze da uradi za Srbiju. Ono sto su uradili je zahtevano (BLER) i ostali , sa izdajnicima " guzolizacima" Udaljavanjem od nase bratske Rusije Srbija ce stvarno ostati u granicama Beogradskog pasaluka. Jer jedino je Rusija mogla da nam bude garant za teritorijalnu celovitost.

Sale

01.04.2015. 14:11

@perun - Pusti coveka na miru, on posteno radi za sendvic, sokic i jednu crvenu!

nemanja

01.04.2015. 01:17

Mene više zanima vest da Srbija ostvari ekonomski rast i dali je model vlade uspešan, ovo za Šešelja nije važno, reforme su ključ stabilnosti svake zemlje i uspeh u povećanju standarda.

Igi

01.04.2015. 02:50

Ovo je ocigledno da su u pitanju pritisci sa zapada oni su Seselja poslali kao trojanca protiv vlade, sto se tice njegovog hapsenja neka ga uhapse sami...

Mariana

01.04.2015. 03:09

Seselj je bolestan covek i najbolje bi bilo da se urazumi kako ne bi dosao u situaciju da drzava mora da ga hapsi po nalogu Haga. Iza odluke da se Seselj vrati u Hag krije se pokusaj da se izazove nestabilnost u Srbiji.

DISS

01.04.2015. 06:25

Apsolutno je nečuveno i pravno skandalozno ono što je Haški sud uradio. Pustio g.Šešelja bez uslova i ikakvih ograničenja. Tužilac ne reaguje na vreme i u zakonskom roku.Definitivno je jasno da su Šešelja pustili sa namerom da radi i uradi ono što smo svedoci svaki dan.Definitvno je namera bila destabilizacija Srbije, izazvati nemire sa političkom konotacijom, a ocekivali su da će g.Šešelj za to imati podršku i političku snagu..Sada kada je to drugačije .. pravi se novi scenario.

ignjat

01.04.2015. 17:09

@sendvic i sok - Ne zna se da li su se pristalice DS-a više radovale odluci Haga da se Šešelj pusti na slobodu, ili odluci Haga da se Šešelj vrati u Hag, jer u tim odlukama oni više priliku da prikupe jeftine političke poene.

dragan

01.04.2015. 06:57

Šešelj je ovde kolateralna šteta, i nije ispunio ono što se od njega očekivalo. zato skandalozni traže da se vrati u Tribunal, kako bi imali povoda i razlog da nam uvedu sankcije. Dakle, bit je destabilizacija Srbije, izazivanje nemira i zaustavljenje reformi.. to nam je svima više nego jasno..

Posmatrac 1

01.04.2015. 08:38

Seselj je na dolasku u Beograd izjavio javno da je on rasturio haski tribunal.Kako sad odjednom taj tribunal nije rasturen nego zapravo trazi da se Seselj vrati nazad u Hag da nastave gdje su stali.Tipicna izjava osobe koja je profesionalac u izazivanju sukoba.U tome je sve Seseljevo zlo,on ne ubja metkom ili motkom on ubija jezikom i mnogo ljudi je to iskusilo na vlastitoj koziPustili su ga bez uvjeta,kako su ga pustili tako neka dodju po njega,ako nisu zavrsili sa njim.

Laxativ

01.04.2015. 08:44

Mene je sramota kolko nam je dobro, i ne moze Seselj to da mi pokvari. Sinoc sam jeo italijanske virsle, jutros cu finske sardine, za uzinu poljske jabuke, a za rucak, takodje, krmenadle neizvesnog, uvoznog, porekla. To je pokazatelj da je Srbija deo Evrope, te da nas prihvataju, zahvaljujuci mudroj i umerenoj poltici naseg premijera. I, ako me zaboli stomak od kolicine hrane, ja samo dodjem i procitam komentare kolega ovde, i odmah sve stvari krenu na bolje...

čiča

01.04.2015. 10:36

Hag Brisel, Vašington berlin svi su oni jedinstveni u nameri da se Srbiji polomi kičma ,da se Srbi ponize i da Srbi pristanu da budu neprijatelji Rusa. Kad se sve to desi onda dolaze na red finese , tertorijalni ustupci šiftarima ,hrvatima rumunima i ostalim pripadnicima pronacističke koalicije. I sve to mora biti dobrovoljno kako bi nacisti ostali čisti. Pa ko vali neka izvoli ,ja nebi

Душан Павловић

01.04.2015. 12:06

Чисто фолирање,даће шешеља xагу,дај боже да се варам

Petar

01.04.2015. 12:43

Vucicu bices uklonjen sa vlasti. Takve vlasti Srbija ne treba. Srbija je pokradena za 100 milijardi EURA a Vucic spava zmureci pre lazi preko najvece drzavne pljacke. Svi znamo da niste ispunili izborna obecanja i narod ima pravo da vas ukloni sa vlasti.

Sizika

01.04.2015. 13:18

Srbija je postala konkurentna zemlja mnogim drzavama u regionu i na evropskom trzistu i mnogi su mislili da reforme u nasoj zemlji nece uspeti, pa stoga nisu slucajni pritisci na razlicite nacine. Na taj nacin se mogu objasniti i politicki pritisci koji dolaze iz Haskog tribunala.

Zokakoka

01.04.2015. 13:49

Ovo je pogresna igra. Spinovanje ili kako to nazivate na specijalan nacin. Nije Seselj pusten zbog neke destabilizacije, jer je to odmah bilo jasno! Cim je procurela vest svi su vikali DESTABILIZACIJA! zasto? pa za predubedjenje da zapad pokusava da rusi vladu. Ustvari kontraefekat je usledio i tacno to je zapad i nameravao. Ocigledno svi zaboravljaju da je vlada Proevropska. Vreme za budjenje! Takozvane Reforme za unistenje Srbije treba progurati dok je ova Vlada na vlasti. To je to i nista dru

Раде

01.04.2015. 14:00

Шта се овде дешава? Ко лаже ко прича истину? Ко су уствари Николић и Вучић, Дачић, Тадић, Шешељ ѕашто им верујемо? Ѕашто Владимир Путин неволи Вучића и Николића? Дали је истина што Енглески Guardian прича о Вучићу да је дао држављанство Mohammed Dahlanu, његовој породици и његовим 5 најближих политичкић сурадника да бих осигурао инвестиције иѕ Абу Дхаби у вредности неколико билиона. А прича се да Mohammed Dahlan је био иѕбачен иѕ сопствене партије ѕбог корупције, а човек иѕгледа као одвратни тип

Sale

01.04.2015. 14:06

@Раде - Za pocetak, poradi malo na pravopisu, cisto da mozemo razumeti sta pises.

KakoDaNe

01.04.2015. 14:18

Zasto bi zapad hteo da destabilizuje vladu koja radi za njih?Daju im priliku da glume malo patriote. Znaju da bi ih narod skinuo kada bi uradili neke stvari, npr. uveli sankcije Rusiji, priznali laznu drzavu Kosovo-zato sve to rade na drugi nacin. Smanjuju zapadu posledice od sankcija Rusiji, tako sto im smanjuju gubitke-svakojako djubre koje je trebalo da ode u Rusiju, uvoze u Srbiju, bez carine, unistavajuci pritom srpske proizvodjace. Kosovo postepeno priznaju pregovorima sa separatistima.

Goran

01.04.2015. 14:19

Dali ce premijer takoder napraviti konferenciju zbog najave formiranja kosovske vojske i razjasniti narodu da li je i to bilo dogovoreno Briselskim sporazumom? Imam utisak da su zapadni neprijatelji trazili Seselja nazad da bi pod plastom tih vesti plasirali vesti o formiranju kosovske vojske ispod radara naroda.

Aprilili

01.04.2015. 14:30

Ehej, "žuti" ! A, šta kažete na ideju da SPS zamenimo sa vama !? Ideja je vrlo jednostavna: prosto, nekog moramo da prihvatimo, sa nekim moramo da napravimo kaolaciju jer ne želimo da budemo SAMI PROTIV SVIH !!! ... Uslov su prevremeni izbori u Vojvodini ! Da vas počistimo i na pokrajinskom nivou ali da vam "naštelujemo" tih 5 posto kako bi ste ostali parlementarna stranka, pa da konstituišemo koalicionu vlast na svim nivoima ! Šta kažete na predlog, o "armijetino žuta" !?

bralence

01.04.2015. 16:37

Nisu ovo 90 te nema vise seselj 30 posto podrske, prosla su ta grozna vremena tako da mislim da ovo sa seseljem ne moze ugroziti drzavu jer ova vlast je pametna i zna sta radi

Omnesedus

01.04.2015. 17:03

Vazno je da Srbija bude jedinstvena! Premijerove reci su hrabre i primerene! Srbija mora da sacuva politicku i ekonomsku stabilnost!

vojin81

01.04.2015. 18:02

Analiza rada clanova vladajuce stranke je dobra praksa i kontrola svakog funkcionera je potrebna za normalno funkcionisanje vlasti. Sto se tice Vojislava Seselja, to je nametnuto pitanje koje mora da se resi.

kole

01.04.2015. 18:17

nas treba da zanima da Srbija ostvari ekonomski rast , ovo u vezi Šešelja nije važno, reforme koje vlada sprovodi su bitnije

role

01.04.2015. 18:50

Na zalost ka putu u punopravno clanstvo ka EU ovakvih stvari ce biti jos puno ali to je i znak da smo na pravom putu

zika

01.04.2015. 19:06

cini mi se da su ovde neke opasne politicke igre u pitanju i treba vlast da bude oprezna

zika

01.04.2015. 19:06

cini mi se da su ovde neke opasne politicke igre u pitanju i treba vlast da bude oprezna

role

01.04.2015. 19:17

Na zalost ka putu u punopravno clanstvo ka EU ovakvih stvari ce biti jos puno ali to je i znak da smo na pravom putu

Marko

01.04.2015. 21:22

@role - Bravo dobio si sendvic, sad jos malo pa ce biti i 1500din, jos deset komentara i 50 minusa.

strasno

01.04.2015. 19:42

Ne smatram da je Seselju mesto u Hagu ali i ne opravdavam njegove postupke....Pusten je,dobio je priliku da bude na slobodi,da pokusa da nadoknadi propusteno uz svoju porodicu,da se posveti svom zdravlju a on siri mrznju od kad je dosao,mitinguje i drzi govore kojima poziva na nerede pa cak i na rat...

Vojo4

01.04.2015. 20:06

Bitno je biti oprezan.Sada pokušavaju da destabilizuju državu na taj način što hoće Hag Šešelja nazad.Mislim da mudrim potezima se to može izbeći.

vaga

01.04.2015. 22:38

Cilj Haga je jasan jos od Seseljevog pustanja na slobodu......ali doticni gospodin ocigledno nije opravdao njihova ocekivanja.

Gagi

01.04.2015. 22:40

Sada smo svi dobro videli Seseljev patriotizam i koliko mu je stalo do mira i srece u Srbiji. krajnji bezobrazlluk pema narodu.

Ambis

01.04.2015. 23:21

Seseljovi postupci nimalo ne opravdavaju njegovo ponasanje.Na sednici se moraju doneti vazne odluke i resiti bitne stvari vezane za ovu zemlju.

Era14

02.04.2015. 21:49

Ovo sa Šešeljom je samo još jedan u nizu poteza koji trebaju da destabilizuju državu.Zato je potreban oprez i pametan potez.