30. mart  2015. 08.39  →  11.04 | Izvor: Tanjug, Beta, RTV

Ivanović: Danska naša poslednja šansa

LISABON -

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović izjavio je da sve dok ima šanse ekipa mora da veruje u plasman na šampionat Evrope i da će joj za baraž biti potrebno da osvoji bar devet bodova u preostale četiri kvalifikacione utakmice.

“Moraćemo negde da napravimo brejk i na strani uzmemo bodove. Naš cilj mora da bude devet bodova iz četiri utakmice, to je minimum koji bi nam dao nadu da možemo da se nađemo na Evropskom prvenstvu”, rekao je Ivanović novinarima posle sinoćnjeg poraza u Lisabonu od Portugalije 2:1.

Srbija naredni meč u kvalifikacijama igra 13. juna u Kopenhagenu protiv Danske.

"Neke stvari na terenu moramo mnogo bolje, sada imamo tešku utakmicu sa Danskom, nezgodnu situaciju, ali ta utakmica je za nas finale, to je naša poslednja šansa“, ocenio je Ivanović.

Prema njegovim rečima srpski tim je previše respektovao Portugalce.

„U prvom poluvremenu morali smo bolje, uplašeno smo ušli u utakmicu sa suviše respekta. Ali, sa druge strane i oni su imali veliki respekt prema nama. Prvo poluvreme nije pravo lice, drugo je bilo bolje, ali nedovoljno da bi se osvojili bodovi“.

Kapiten Srbije ističe da je nedopustivo da ekipa četvrtu utakmicu zaredom prima gol iz prekida.

"Stajali smo tehnički zonski veoma loše kod prvog gola, kada su odigrali kratku loptu počeli smo da izlazimo svi što je nedopustivo, nismo igrali igrača u zoni. Neke stvari tu moramo da popravimo jer skok igra i prekidi su trebalo da budu naša velika prednost“, zaključio je Ivanović.

Srbija posle četiri odigrane utakmice u I grupi kvalifikacija zauzima poslednje mesto sa samo jednim bodom, a naredni duel igra 13. juna u Kopenhagenu protiv Danske.

Kolarov: Nije lako, ali daćemo sve od sebe

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov rekao je danas da će nacionalni tim dati sve od sebe do kraja kvalifikacija, iako je porazom od Portugalije (2:1) znatno smanjio šanse da se domogne prvenstva Evrope u Francuskoj.

"Potrebno je vreme kada dođe novi selektor, a ni igračima nije lako kada se na šest meseci dešavaju promene. Ne nalazimo se u lakoj situaciji, ali daćemo sve od sebe", rekao je Kolarov za Skaj Italija.

On je dodao da je Srbija protiv Portugalije mnogo bolje odigrala drugo poluvreme.

"Portugalija ima snažan tim, ali nisu mnogo jači od nas. Nismo dobro igrali u prvom poluvremenu, imali smo prostora, ali ga nismo najbolje iskoristili. Odigrali smo bolje u nastavku, ali očigledno to nije bilo dovoljno", rekao je Kolarov.

Ljajić: Sa više samopouzdanja u nastavak borbe

Srpski fudbaler Adem Ljajić rekao je da će reprezentacija njegove zemlje morati sa više samopouzdanja i odgovornosti da pristupa narednim utakmicama.

"Nadam se da ćemo sa više samopouzdanja i odgovornosti moći da pravimo bolje rezultate ubuduće", rekao je Ljajić novinarima u Lisabonu.

"Ima još šansi da prođemo na EP i borićemo se sve dok ih bude, davaćemo svoj maksimum. Svaka sledeća utakmica je najvažnija, sada moramo da probamo da pobedimo Dansku i mislim da će sve biti lakše ako to uradimo", kazao je Ljajić.

Ovaj fudbaler Rome je ocenio da je Srbija dobro igrala protiv Portugala, uprkos porazu.

"Mislim da smo odigrali dobro protiv kvalitetnog protivnika, čiji su igrači na vrhunskom nivou i mogu da naprave problem i iz polušanse. Bilo je stvari koje ćemo morati i nadam se da ćemo to i uraditi", naveo je on.

Ljajić je rekao da srpskom nacionalnom timu nije falilo hrabrosti na stadionu Luž u Lisabonu.

"Lično, mislim da to nije problem. Možda u ovoj utakmici, nije lako kada igraš protiv Portugala. Bili smo im težak protivnik, dobro smo odigrali. Bilo je grešaka, ali ne onih koje ne mogu da se isprave", rekao je Ljajić.

Po njegovim rečima, Srbiji je nedostajala kreativnost u prvom poluvremenu, dok je u drugom bila bolja od protivnika.

"Nedostajalo je kreativnosti u prvom poluvremenu, u drugom je bila veća volja i želja i bili smo bolji od njih, ali smo primili gol iz kontranapada. Nismo iskoristili svoje šanse i nadam se da ćemo to raditi u narednim utakmicama", rekao je Ljajić.

Tagovi