Muža ubili, suprugu prebili!

V. Ćirić - M. Ristović

29. 03. 2015. u 14:38

Četvorica batinaša nasmrt pretukli Dejana Dimitrijevića (45), a Dušicu tukli do besvesti. Osumnjičeni ubrzo pohapšeni. Napad dobro planiran. Veza žrtve i žene napadača?

Мужа убили, супругу пребили!

Kuća Dimitrijevića

TRAGEDIJA U Beloj Palanci! Četvorica batinaša brutalno su ubili Dejana Dimitrijevića (45), dok su njegovu suprugu Dušicu teško povredili. Ubistvo se dogodilo u porodičnoj kući Dimitrijevića, u Žirnikovoj ulici, kada su, u noći između subote i nedelje u njihov dom upali maskirani nasilnici. Policija je ubrzo trojicu uhapsila, dok se o motivima nezapamćenog zločina u uvom kraju, zasad samo nagađa.

U pritvoru su se, kako je potvrđeno u policiji, našli N. Đ. (22) iz Bele Palanke, godinu dana stariji A. T. iz Kuršumlije, I. S. (38) iz okoline Merošine, kao i još jedan Belopalančanin, najverovatnije rođak N. Đ., čije ime, zasad nije obelodanjeno. Kako “Novosti” saznaju, ubistvo i premlaćivanje se dogodilo oko ponoći između subote i nedelje, kada su batinaši, sa fantomkama na glavama, upali u kuću Dimitrijevića.

- Ispred televizora u dnevnoj sobi su zatekli Dušicu, koju su vezali selotejp trakom za stolicu. Prestravljena žena se opirala nakon čega su usledile batine - navodi za naš list izvor blizak istrazi. - U sobi pored, bio je Dejan koji je spavao. Uz pretnju pištoljem, pajserom i drugim predmetima su se ustremili na njega i brutalno ga pretukli. I njega su prethodno vezali.

SVEDOK KAKO saznajemo, dragoceni, ako ne i najvažniji trag policiji je dao jedan od komšija Dimitrijevića, koji je oko ponoći bio napolju i primetio da se nešto čudno dešava kod komšija. On je, opisao automobil koji je “utonuo” u mrak, nakon batinanja.

Batinaši su zatim napustili kuću i automobilom BMV pirotskih tablica, nestali u mraku. Pretučena Dušica je nekako uspela da se oslobodi i smogne snage da pozove Dom zdravlja, kako bi lekari ukazali pomoć pretučenom suprugu. Reakcija zdravstvenih radnika je bila munjevita, ali Dejan je ubrzo po prijemu u Dom zdravlja izdahnuo.

Potraga za batinašima u koju su krenule pirotska i niška policija, usledila je ubrzo. Niški policajci su, u nedelju, u prvim jutarnjim časovima, u mestu Prosek, na ulazu u Sićevačku klisuru, locirali sumnjivi automobil, pirotskih tablica, za čijim volanom je bio N. Đ.

- Prilikom pretresa, kod ovog tehničara u lokalnom informativnom preduzeću, otkrili su pištolj, odeću, čarape, plastičnu kesu i selotejp sa tragovima krvi. Osumnjičeni je odmah priznao da je učestvovao u batinanju i otkrio imena svojih saučesnika, nakon čega su i oni privedeni i predati nadležnom Višem tužilaštvu u Pirotu, koje je pokrenulo istragu i naložilo obdukciju tela nesrećnog Dejana. Kod A. T. je, prilikom pretresa pronađen startni pištolj, novac, najlon čarapa i telefon - kažu istražni organi.

Detalj iz grada

Motivi ovog zločina zasad su nepoznati. Ono što se međutim, zna, jeste da su batinaši vrlo dobro isplanirali napad na kuću ovog bivšeg radnika Direkcije za izgradnju u Beloj Palanci. Kako svedoče neke komšije, poslednjih dana u njihovoj ulici kružili su crni džipovi, dok drugi govore da je prošlogodišnja paljevina Dejanovog automobila bila samo opomena. Ima i onih koji sumnjaju na navodne veze pokojnog Dejana sa suprugom jednog od napadača.


ĆERKA OČEKUJE BEBU

OSAMNAESTOGODIŠNjI sin Dimitrijevića i njihova nešto starija kćerka kobne noći su zajedno bili na jednoj žurki, pa su njihovi roditelji bili sami u kući. Sin je, kako su nam ispričale Dejanove i Dušicine komšije, za koji dan planirao da proslavi i svoje punoletstvo, dok je kćerka uskoro trebala da se uda. Za nekoliko meseci treba da se porodi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije