Search
Close this search box.

One su redefinisale pojam lepote!

Saznaj sve o Survivoru pre drugih!

Prijavi se na naš newsletter odmah i informacije dobijaš pre drugih!

Kroz istoriju smo navikli da u svakom trenutku postoji prototip savršene ženske lepote. Bilo da su u pitanju obline ikona iz pedesetih, izvajana i vitka tela supermodela osamdesetih ili sitna građa heroine chic manekenki devedesetih, svima je bilo jasno koji tip je kada poželjan. Ove dame svojim nekonvencionalnim izgledom proširile su ograničeno poimanje lepote u savremenom svetu, a možda i dokazale da nam definicija istog nije ni potrebna. 
#1 Winnie Harlow Harlow pati od vitiliga, hroničnog oboljenja kože, a Youtube video u kome govori o zadirkivanju koje ju je pratilo celog života doveo je do njenog učešća u takmičenju America’s Next Top Model! Sada je jedan od najtraženijih modela u svetu i poručuje „Jedina osoba koja može učiniti da se osećate ružnim ste Vi sami“. #2 Lea T Lea T je transseksualni model, a otkrio ju je dizajner kuće Givenchy, čije je i zaštitno lice ubrzo postala. Takođe je bila lice kozmetike Redkin, a za njih ima samo reči hvale: „Volim Redkin zato što cene razne tipove lepote, veruju u individualnost što mislim da je veoma važno“. #3 Denise Bidot Ova Latina prva je plus size manekenka koja je hodala modnom pistom NYFW-a prošle godine. Radila je za globalne brendove kao što su Target, Forever 21 i Macy’s. Denise ističe da ne postoji pogrešna građa, kao i da je najvažniji osećati se dobro u svojoj koži. #4 Rain Dove Rain
Androgeni, lezbejski model zahvaljujući svom izgleda uspešno radi i muške i ženske revije, a o podeli mode na mušku i žensku rekla je: „Pokušavam da podstaknem ljude da ne razmišljaju o kolekciji kao da je namenjena samo muškarcima ili ženama, već da su to sve samo stvari za ljude“. #5 Jillian Mercado jilian Mercado pati je od muskularne distrofije usled koje je celog života bila vezana za kolica. Ipak, bolest je nije sprečila da svoju lepotu podeli sa svetom kao zaštitno lice Diesel-a i Nordstrom-a. Za i-D je izjavila da moramo prestati da primamo tuđe ideje o lepoti, već da treba sami sebi smernice da dajemo. #6 Andreja Pejić  Rođena kao Andrej Pejić, australijski model srpskog porekla do 2014. radila je kao androgeni model i bila „između polova“. Sada je Andreja žena, a granice ja pomerila osvojivši modnu scenu i Jean-Paul Gaultier-a. #7 Jamie Brewer  Jamie 30-godišnja glumica poznata po ulozi u seriji American Horror Story postala je prvi model sa Daunovim sindromom koji je hodao pistom NYFW-a. Iako se profesionalno ne bavi manekenstvom, istakla je da je njen angažman bio veoma značajan i da je velika inspiracija nekome biti uzor i podstaći ih da budu ono što jesu. #8 Robin Lawley robyn Australijanka Robin prva je plus size manekenka koja je krasila naslovnice mnogobrojnih časopisa. Inspirativno je što sebe ne vidi kao „plus size“ modela, već jednostavno kao tip žene koji pokušava da drugima pomogne da prihvate svoje telo. #9 Elliott Sailors  Elliott Nekadašnja misica dugo je radila samo ženske revije, ali od skoro uspešno promoviše i muške kolekcije da bi, kako kaže, sebi produžila karijeru: „Muškarci ne moraju da izgledaju mladoliko, tako da sada imam mnogo više vremena“. Izjavila je takođe da, za razliku od Lee i Andreje, nikada nije imala osećaj kao da je rođena u pogrešnom telu. #10 Carmen Dell’Orefice Carmen Ne postoji manekenka koja je cenjenija od 83-godišnje Carmen. Diva vanvremenske lepote manekenstvom se bavi od 15. godine, a bila je u kampanjama Rolexa, Targeta, Diora, kao i na naslovnoj strani Voguea. Iako u devetoj deceniji, Carmen i dalje dominira pistama, a svoju blistavu karijeru ne planira da prekine.

POSLEDNJE VESTI