Izvrsni Zigman za kraj: Daleki Japan na pisti Cro A Portera

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.03.2015.

51

Jubilarno izdanje zatvorio je talentirani Juraj Zigman čija kolekcija je prirodan nastavak njegove trenutne opsesije Madame Butterfly

Juraj Zigman novom nas je kolekcijom odveo u daleki Japan, u njihove vrtove i jezera. Zigman paralelno radi na novoj kolekciji i operi, i logično je da mu misli ne mogu odlutati od kostimografije.

U ovoj kolekciji koristi palete novih printeva, grafike je izrađivao koristeći japanske motive cvijeća, dezena na tradicionalnim kimonima te jakuza tetovazama. Sve to sklopio je u želji da ima ful kolorit, energiju boja. Osim tiska, koristio je puno smirenije palete boja, modra, zagasito crvena te zlatna osnovne su boje koje se provlaće kroz kolekciju. Boje dobivaju novu dimenziju teksturom materijala, od mikro plisea koji stvaraju volumene do teških svila koje svojim padom ocrtavaju žensku siluetu.

Kolekcija je lišena korzetiranih Zigman haljina, ali seksipilne linije ne nedostaju već su manje izravne, dekolte i gola leđa funkcioniraju samo jedan bez drugog stvarajući Zigman ženu manje direktnom, poput orijenta, poput japanske kulture odjevanja, skrivenu,diskretnu ali punu iznenađenja.

Najbolje trenutke s revije pogledajte u fotogaleriji.


VIŠE O TEMAMAJuraj ZigmanCroAPorter




Povezano