Vesti

0

Unija upozorava ministra, SRPS odlaže radikalizaciju

Autor: IG

Izvor: Tanjug

Unija upozorava ministra, SRPS odlaže radikalizaciju

Izvor: Foto: Beta

"Upozoravamo Vas da će ''posledice biti nenadoknadive ako odmah ne povučete svoju naredbu direktorima škola o umanjenju zarada i vratite oteto do 5. aprila 2015. godine ili će školska godina za više stotina učenika zaista propasti", navela je Unija u današnjem dopisu ministru Verbiću.

U pismu se navodi da su se sindikati u štrajku obratili višim institucijama za nastavak pregovora i iznalaženje obostrano prihvatljivih rešenja, kako bi se nastava što pre normalizovala.

Drugi sindikat koji zajedno sa Unijom štrajkuje peti mesec - Sindikat radnika u prosveti Srbije, saopštio je prethodno danas da će odložiti odlučivanje o radikalizaciji štrajka za 15. april, posle uskršnjih praznika i raspusta.

"Razlozi leže u velikoj opasnosti da ovaj štrajk potpuno obezvredi školsku godinu. Čak i ako bude proglašena regularnom (a ministar prosvete će to sigurno učiniti), ona to neće biti, jer će učenici u školama u štrajku biti teško oštećeni i biće im ugrožena njihova osnovna prava", saopštio je SRPS i naveo da je broj potencijalno oštećenih učenika je između 300.000 i 400.000.

Odlaganjem odluke o radikalizaciji, SRPS želi da Skupštini i Vladi Srbije pruži poslednju priliku da reše ovu agoniju, navodi SRPS u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR