• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Ne možemo da čekamo EU još 10 godina

Izvor MONDO/Beta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić preneo visokoj predstavnici EU Federiki Mogerini da je Srbija potpisivanjem Briselskog sporazuma i primenom postignutih dogovora pokazala da joj je članstvo u EU apsolutni prioritet.

Nikolić je rekao da je Priština blokirala primenu Briselskog sporazuma i da će daljim otezanjem s početkom otvaranja pregovaračkih poglavlja, građeni Srbije prestati da veruju u ulazak u EU.

"Radimo sve što se od nas očekuje, a poglavlja još uvek nisu otvorena, iako je prošlo dosta vremena od kako je skrining završen. Ukoliko se od nas očekuje da čekamo još 10 godina, a malo po malo se utvrđuje kosovska nezavisnost, dok je ekonomska situacija sveteža i teža, građani Srbije će prestati da veruju u perspektivu ulaska u EU", rekao je Nikolić.

Mogerini je rekla da će se lično založiti da prva poglavlja budu otvorena u narednim mesecima i dodala da ne postoje novi uslovi u evrointegracijama, ali da postoji zahtev da se postignu rezultati u razumnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, navodi se u
saopštenju.

Nikolić je rekao da je za Srbiju neprihvatljivo da uvodi sankcije Rusiji zbog usklađivanja spoljne politike s politikom EU, ali da se zalaže za teritorijalnu celovitost svake zemlje, pa i Ukrajine.

Mogerini je, povodom uvođenja sankcija Rusiji, rekla da EU ne može Srbiji ništa da nametne, a da je za usaglašavanje spoljne politike potrebno vreme i ono bi trebalo da bude završeno punopravnim članstvom Srbije u Uniji.

Nikolić je rekao da se "pred našim očima" stvara Velika Albanija i da albanski predstavnici dolaze u Srbiju i bez ikakvih posledica provociraju. "Zamislite šta bi se desilo kada bismo mi počeli da stvaramo zajedničke institucije s Republikom Srpskom", rekao je on.

U saopštenju Kancelarije predsednika Srbije se navodi da je Mogerini "podvukla da je za Evropsku uniju neprihvatljivo stvaranje Velike Albanije".

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

3cu sveci vrgoše priliku

Slobodana Miloševića smo skinuli sa vlasti jedva uz pomoć hrabrih,a ove nema ko da smakne jadnom narodu sa grbače,svi političari u Srbiji su protiv ulaska u eu jer u eu ne mogu da kradu kao do sada kad nas nepismeni vode nije ni čudo kako nam je.Ovaj sistem vladavine odgovara samo političarima i lopovima a evropsku uniju dok je sns na vlasti možemo da sanjamo,da je da se vrati komunizam pitao bi ih odakle vam s'obziroma da je prosečna plata u srbiji nekih 40000 dinara.

W

Sve su degradirali paceri bez skole tj. sa laznim diplomama.Vladavina nepismenih."Parovi" - emisija po njihovom ukusu i ogledalo njih samih,propaganda prostitucije.

CINIZAM

IDI ODMAH ! VODI NATO-KAMARILU ! OD GREHOVA VAS NI PAPA NEĆE OČISTITI ! MASTER A NEZNA STRANI JEZIK ?! MNOGO EXPERATA, ZA DRESURU AMEBA ?! ZAŠTO JE GINUO NAROD ?! DA BI SE VI MANEKENISALI?! BANKROT- MAJSTORI ! BAŠ TAKVI TREBAJU €U DA JE ULEPŠAJU !

special image