Siniša Mali finskoj poslovnoj delegaciji predstavio Beograd na vodi
Foto: Beoinfo

Finci pozvani da učestvuju u projektu

Siniša Mali finskoj poslovnoj delegaciji predstavio Beograd na vodi

Beograd -
Za njih je ovaj projekat prilika da neke svoje nove tehnologije primene u ovom delu Evrope, gde do sada nisu poslovali. Mi kao zemlja imamo sve veću i bolju saradnju sa Finskom i ovo je šansa da tu saradnju produbimo, rekao je Mali

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas sa predstavnicima finske poslovne delegacije predvođene zamenikom ministra za spoljnoekonomske odnose Ministarstva za spoljne poslove Finske Matijem Antonenom i ambasadorom Finske u Srbiji Pekom Orpanom.

Gradonačelnik je u zgradi Beogradske zadruge finskoj delegaciji predstavio potencijale projekta „Beograd na vodi” i pozvao ih da svojim idejama, sugestijama i tehnologijama nađu način da učestvuju u ovom projektu.

– Finska ima veliki broj kompanija koje su lideri u svojim oblastima. Za njih je ovaj projekat prilika da neke svoje nove tehnologije primene u ovom delu Evrope, gde do sada nisu poslovali. Mi kao zemlja imamo sve veću i bolju saradnju sa Finskom i ovo je šansa da tu saradnju produbimo – rekao je Mali.

On je istakao da je goste posebno interesovala energetska efikasnost projekta, jer je Finska poznata kao zemlja kojoj je od izuzetne važnosti ušteda energije.

– To su sve elementi koje mi želimo da primenimo u realizaciji ovog projekta. „Beograd na vodi” kao nov razvojni projekat biće usmeren prema tzv. smart, to jst pametnom funkcionisanju. Želimo da idemo u korak sa svetom, da pratimo svetske standarde, a ovaj projekat će dati primer i drugim lokalnim samoupravama u Srbiji kako treba raditi – istakao je gradonačelnik.

Prilikom susreta bilo je reči i o nacionalnoj avio-kompaniji „Er Srbija”, s obzirom na to da su gosti impresionirani kvalitetom usluga.

Finska delegacija boravi u Beogradu u pratnji predstavnika pet finskih kompanija, koje su zainteresovane za poslovanje u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track