Novosti

Prva fotografija nove kije optime

Prva fotografija nove kije optime
Prva fotografija nove kije optime

"Kia" je objavila dizajnerske skice i prvu fotografiju nove generacije limuzine optima, koja će svjetsku premijeru imati početkom aprila, na sajmu automobila u Njujorku.

Na auto-salonu u Ženevi "Kia" je predstavila koncept-karavan Sportspace, čime je nagovijestila dizajn nove optime.

Par nedjelja kasnije, u prilici smo da vidimo kako će izgledati produkcijska verzija "Kijine" limuzine srednje klase, piše B92.

Prva fotografija ukazuje na to da je korejski proizvođač zadržao prepoznatljive linije sa aktuelne optime, uz nešto manje farove i masku hladnjaka i redizajnirani prednji branik.

Automobil sa fotografije je verzija za američko tržište, pa se može očekivati da će se model za Evropu razlikovati u nekim detaljima.

"Kia" obećava širok izbor pogonskih jedinica, više prostora u kabini, kao i određene nove sadržaje i tehnologije karakteristične za premijum segment.

Očekuje se da bi poslije limuzine mogla da bude predstavljena i karavan varijanta, po ugledu na pomenuti Sportspace koncept.

Paleta motora trebalo bi, između ostalog, da obuhvati 1.6 litarski turbo-benzinski agregat i 1.7 CRDi jedinicu, ali i hibridnu verziju.

Više detalja biće poznato početkom aprila, nakon premijere nove optime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije