Vesti

0

Izlicitirano 37 automobila za više od 14 miliona dinara

Autor: VV

Izvor: Tanjug

Izlicitirano 37 automobila za više od 14 miliona dinara

Izvor: Foto: Novi magazin / VV

Najskuplje je izlicitiran automobil marke "Audi" za oko dva miliona dinara, a veliko interesovanje izazvala je "Škoda oktavija" 2005, koju je koristilo JP EPS Beograd sa pređenih 151.941 kilometar, za koju je bilo zainteresovano sedam ponuđača.

To vozilo je prodato 538.446,71, a početna cena je bila 378.446,71 dinar.

Ponuđačima je bio interesantan i "Foksvagen polo" 2008, koji je prešao 41.234 kilometra, a koristilo ga je Ministarstvo omladine i sporta. Početna cena vozila je bila 467.909,05, a prodat je za 587.909,05 dinara.

Član Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja Ivana Zeljić rekla je Tanjugu da je veliko interesovanje postojalo i za automobil marke "Lada niva".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Na prvom javnom nadmetanju izlicitirano je 37 automobila za koje očekujemo da će biti zaključeni ugovori o kupoprodaji. Visina koja smo danas ostvarili u postupku licitacije je oko 14,5 miliona dinara, ali to je okvirno, pod uslovom da najbolji ponuđač dođe i zaključi ugovor", objasnila je Zeljić.

Kada budu zaključeni ugovori o kupoprodaji sa kupcima, dodala je Zeljić, biće objavljen novi oglas u kojem će kupci biti pozvani na drugo javno nadmetanje, kada će kupoprodajna cena biti umanjena za 40 odsto od procenjene vrednosti automobila.

Ugovori za danas prodate automobile bi, dodala je, trebalo da budu zaključeni u roku od pet dana od licitacije, odnosno do srede.

Na licitaciji će biti ponuđeno ukupno 510 automobila o čemu je odlučila Vlada Srbija 14. i 17. marta.

Prodaja se obavlja javnim nadmetanjem, na kojem pravo učešća imaju građani koji su ispunili uslove iz oglasa, odnosno koji su se i registrovali za učesće u nadmetanju i uplatili predviđeni iznos depozita.

Ostvarenu cenu sa javne aukcije kupac plaća ođednom u dinarima. Sredstva ostvarena prodajom su prihod budžeta Republike Srbije, rekla je ranije danas Tanjugu načelnica Odeljenja za imovinske poslove u Direkciji za imovinu Ljiljana Matović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR