Читај ми!

Nadmetanje za kupovinu državnih automobila

Za manje od sat vremena prodato je sedam vozila na aukciji u Palati "Srbija", na kojoj su ponuđena vozila državnih organa i javnih službi. Na aukciji izlicitirano je 37 automobila u vrednosti od oko 14,5 miliona dinara.

Na aukciji za prodaju vozila državnih organa i javnih službi, koja je održana u Palati Srbija, izlicitirano je 37 automobila za oko oko 14,5 miliona dinara, prenosi Tanjug.

"Na prvom javnom nadmetanju izlicitirano je 37 automobila za koje očekujemo da će biti zaključeni ugovori o kupoprodaji. Visina koja smo danas ostvarili u postupku licitacije je oko 14,5 miliona dinara, ali to je okvirno, pod uslovom da najbolji ponuđač dođe i zaključi ugovor", objasnila je član Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja Ivana Zeljić.

Kada budu zaključeni ugovori o kupoprodaji sa kupcima, dodala je Zeljićeva, biće objavljen novi oglas u kojem će kupci biti pozvani na drugo javno nadmetanje, kada će kupoprodajna cena biti umanjena za 40 odsto od procenjene vrednosti automobila.

Najviše interesovanja današnjim kupcima izazvala je "škoda oktavija" iz 2005. godine, koju je koristio EPS, a koja je prešla 151.941 kilometar. Za to vozilo je, kako prenosi Tanjug, bilo zainteresovano sedam ponuđača. Vozilo je prodato za 538.446,71, a početna cena je bila 378.446,71 dinar.

Zainteresovanim kupcima je bio interesantan i "foksvagen polo" iz 2008. godine, koji je prešao 41.234 kilometra, a koristilo ga je Ministarstvo omladine i sporta. Početna cena vozila je bila 467.909,05, a prodat je za 587.909,05 dinara.

Kako je navela načelnica Odeljenja za imovinske poslove u Direkciji za imovinu Ljiljana Matović, predmet javnog nadmetanja, koje će biti održano i sutra, jeste prodaja 40 vozila, za koja su podnete prijave za učešće.

Na licitaciji će biti ponuđeno ukupno 510 automobila, o čemu je odlučila Vlada Srbije 14. i 17. marta.

Prodaja se obavlja javnim nadmetanjem, na kojem pravo učešća imaju građani koji su ispunili uslove iz oglasa, odnosno koji su se registrovali za učešće u nadmetanju i uplatili predviđeni iznos depozita.

Ostvarenu cenu sa javne aukcije kupac plaća odjednom u dinarima. Sredstva ostvarena prodajom su prihod budžeta Republike Srbije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво