Za legalizaciju i do 1.000 evra

U fokusu - Ponedeljak 23.03.2015 - 14:54

U Vranju ima 4.617 objekata podignutih bez dozvole a najveći problem što čitava stvar oko njihove legalizacije ide dosta sporo je njena cena.

Krive drrine legalizacije - ilustracija dnevnik.rs Krive drrine legalizacije - ilustracija dnevnik.rs

Kako pišu novine „Vranjske“, cena legallizacije za dvospratnu kuću je oko 1.000 evra. istovremeno, inspekcije su tokom prošle godine srušile 20 bespravno podignutih objekata.
 
Od 2003. godine do danas, pišu „Vranjske“ Grad je legalizovao 950 objekata, dok je 700 zahteva odbačeno kao nepotpuno.

Inače, procesom lagalizacije obuhvaćeni su sve objekti, a najviše je kuća, potom pomoćnih objekata, a ređe ostalog - šupa, ogradnih zidova itd.

- Građani su do sada najčešće podnosili nepotpunu dokumentaciju. U tom slučaju naša je obaveza da ih obavestimo da u roku od 30 dana kompletiraju svoj zahtev.

Ako je u tom periodu došlo do neke omaške, daje se novi rok od 30 dana. Tek ako i tada stranka nije udovoljila propisima, njen zahtev se odbacuje – kaže načelnica Sekretarijata za  imovinsko pravne poslove Vranja Marina Trajković.

Kako pišu „Vranjske“, Dragan Mančić, referent Odseka izvršenja, rekao je da je u Vranju  prošle godine srušeno 20 objekata.

- Mi smo prošle godine na terenu imali 110 pokušaja rušenja bespravnih objekata gde su se za to stekli svi zakonski uslovi.

Od tog broja, 20 objekata je srušeno, a ostali su u proceduri – kaže Mančić.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: