Muković učestvovao u raspravi o Prijedlogu zakona o legalizaciji objekata

2
36

Mujo Mukovic 5

Srbija – Narodni poslanik i predsjednik Bošnjačke narodne stranke Mujo Muković učestvovao je u skupštinskoj raspravi o Prijedlogu zakona o legalizaciji objekata. On je ocijenio da materija ovog zakona predstavlja veliki problem koji se gomilao zadnjih trideset godina, ali da je ova Vlada najmanje kriva za takvo stanje.

Govoreći o Prijedlogu zakona o legalizaciji Muković je kazao da oni koji kritikuju njegovo donošenje nemaju dovoljno razumijevanja za lošu materijalnu situaciju većine naših građana.

“Ovaj zakon nije idealan i ja razumijem opozicione poslanike koji nalaze brojne primedbe. Međutim, da imamo ovdje bilo kakav prijedlog zakona bilo bi ovakvih diskusija i primedbi jer problematika je takva da je vrlo teško stati u kraj bespravnoj gradnji”, rekao je on.

Dodao je i da u sandžačkim opštinama takođe ima dosta bespravno podignutih objekata, koje su ljudi gradili teškom mukom i godinama izdvajali za stambeni samodoprinos.

“Važno je maksimalno pojednostaviti procedure za dobijanje građevinskih dozvola kako ne bismo dolazili u situaciju da imamo ovako mnogo bespravno izgrađenih objekata”, ocijenio je Muković.

(sandzacke)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. G-din Muković je narodni poslanik od koga se zaista može čuti mnogo dobrih komentara i predloga u Skupštini. Naprosto budi nadu da se politički život Sandžaka ne vrti samo oko SDP, SDA i BDZ. Mukoviću, više puta ste skrenuli pažnju na problem svoga kraja iz najbolje namere, a ne samopromocije i politikanstva. Nadam se da narod to prepoznaje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.