Društvo

KURŠUMLIJSKI HEROJ: Spasao promrzlog i izgladnelog komšiju!

Objavljeno: 05.03.2015 | 00:27Izvor: Telegraf.rs

- Ratko Radisavljević primljen je u Opštu bolnicu u Prokuplju u Odeljenje hirurgije sa znacima i posledicama promrzlina u predelu oba stopala. Pacijent se nalazi na bolničkom lečenju, a njegovo opšte stanje je stabilno - saopštila je portparol prokupačke bolnice dr Marija Despotović

Ratko Radisavljević (67) iz kuršumlijskog sela Svinjište za dlaku je preživeo i to zahvaljujući komšiji koji je upao u njegovu kuću i spasio ga.

Ratko je u trenutku ulaska komšije bio promrzo. Komšija je razbio vrata Ratkove kuće, kada je shvatio da je on u njoj i da mu nije dobro, jer ga nije viđao da izlazi nekoliko dana.

 

Izvukao ga i pozvao Hitnu službu. U prokupačku bolnicu je primljen sa promrzlinama oba stopala.

 

– Primljen je u Opštu bolnicu u Prokuplju u Odeljenje hirurgije sa znacima i posledicama promrzlina u predelu oba stopala. Pacijent se nalazi na bolničkom lečenju, a njegovo opšte stanje je stabilno i nije životno ugrožen – saopštila je portparol prokupačke bolnice dr Marija Despotović.

 

Kako saznajemo, Radisavljaveć je dugi niz godina živeo sam i napušten od strane porodice u kuršumlijskom selu Svinjište. O njemu niko nije brinuo, pa je bio prepušten malobrojnim meštanima da mu udele po nešto hrane.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u