Ostali sportovi

Zvezda proslavila 70. rođendan i izabrala najbolje

Zvezda proslavila 70. rođendan i izabrala najbolje
Zvezda proslavila 70. rođendan i izabrala najbolje

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo je danas 70. godišnjicu osnivanja, a na svečanosti na stadionu "Rajko Mitić" uručene su nagrade najboljim sportistima u prošloj godini.

Za najbolju sportistkinju proglašena je atletičarka Tatjana Jelača, koja je na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, dok je najbolji sportista vaterpolista Sava Ranđelović, koji je sa "crveno-bijelima" osvojio "duplu krunu".

Najboljim u prošloj sezoni proglašen je džudo klub, dok je za najboljeg trenera izabran trener vaterpolo kluba Dejan Savić.

"Zvezda je od 1945. ispisala istoriju srpskog sporta i postala jedna od najuglednijih institucija. Prošle godine smo osvojili ukupno 42 trofeja i naši sportisti su pokazali da Zvezda ima ogromnu budućnost", rekao je predsjednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda Ivan Todorov.

Za najboljeg trenera u mlađim kategorijama izabran je trener košarkaškog kluba Slobodan Klipa.

U kategoriji pionira nagrade su dobili teniserka Jovana Vuković i karatista Dalibor Rajić, dok je najbolji klub u istoj kategoriji rukometni klub.

Košarkašica Aleksandra Katanić, džudista Nemanja Majdov i plivački klub najbolji su u kategoriji kadeta, dok su za najbolje juniore izabrani odbojkašica Bojana Milenković, košarkaš Vojislav Stojanović i klub košarkaški klub.

Na svečanosti je podeljeno i pet specijalnih priznanja: treneru košarkaškog kluba Dejanu Radonjiću za plasman u Top 16 fazu Evrlige, fudbalskom klubu za 26. titulu, prvu poslije sedam sedam sezona, teniskom klubu zbog svih šest mogućih titula, ženskom vaterpolo klubu za šest trofeja u prvoj godini za zvezdinim grbom i odbojkaškom klubu za tri trofeja najbolje generacije u istoriji.

Nagradu za životno djelo dobili su Aleksandar Škanata i Zoran Čivija Kovačić.

Svečanosti povodom 70. godina Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić" prisustvovali su predstavnici svih sportskih klubova, brojni sportisti i prijatelji kluba, a sala Medija centra na stadionu je bila premala da primi sve goste, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije